FinansWatch

Danske Bank Norge med milliardsmell

Negativt resultat etter skatt på 1.440 millioner kroner for 2020 for Danske Bank. – 2020 ble også et noe utfordrende år, sier landssjef Trond Mellingsæter.

Trond Mellingsæter er administrerende direktør i Danske Bank Norge. | Foto: Danske Bank

Danske Bank fikk et resultat etter skatt i 2020 på minus 1.440 millioner kroner mot 2.900 millioner kroner i 2019. Bankens netto renteinntekter for året endte på 6.742 millioner mot 5.631 millioner i fjor.

Nedskrivninger på utlån økte til 5.461 millioner, mot 122 millioner i fjor.

– Ser man på den underliggende driften fortsatte Danske Bank Norge å levere gode tall i 2020, til tross for utfordrende markedsforhold. Også når det gjelder antallet nye kunder så man at den gode utviklingen fortsatte gjennom året, og totalt kunne vi ønske rett i underkant av 10.000 nordmenn velkommen til oss. Dette resulterte i videre vekst både på utlånssiden og med hensyn til renteinntekter, sier landssjef Trond Mellingsæter i Danske Bank Norge i en melding.

Følgene av Korona-viruset og oljeprisfallet ga betydelig økning i avsetninger til mulige tap sammenlignet med i 2019. Totalt ble avsetningene 5.461 millioner kroner.

– 2020 ble også et noe utfordrende år, og vi ser fremdeles at enkelte av våre bedriftskunder – spesielt innenfor olje- og oljeservicebransjen – opplever vanskelige tider. Vi fortsetter å fokusere på å gi trygg og solid rådgivning til alle som har hatt behov for det, og å finne gode løsninger som passer til den enkelte, sier Mellingsæter.

Nordea-sjefen om bærekraft: – Selv om vi aldri kommer i mål har vi høye ambisjoner 

Sterk resultatnedgang for Danske Bank  

Mer fra FinansWatch

Danske Bank anket bedrageri-dom

Danske Bank i Norge ble i februar idømt å betale over 30 millioner kroner til et energiselskap etter at selskapet ble utsatt for direktørsvindel.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch