Danske Bank Norge med milliardsmell

Negativt resultat etter skatt på 1.440 millioner kroner for 2020 for Danske Bank. – 2020 ble også et noe utfordrende år, sier landssjef Trond Mellingsæter.
Trond Mellingsæter er administrerende direktør i Danske Bank Norge. | Foto: Danske Bank
Trond Mellingsæter er administrerende direktør i Danske Bank Norge. | Foto: Danske Bank

Danske Bank fikk et resultat etter skatt i 2020 på minus 1.440 millioner kroner mot 2.900 millioner kroner i 2019. Bankens netto renteinntekter for året endte på 6.742 millioner mot 5.631 millioner i fjor.

Nedskrivninger på utlån økte til 5.461 millioner, mot 122 millioner i fjor.

– Ser man på den underliggende driften fortsatte Danske Bank Norge å levere gode tall i 2020, til tross for utfordrende markedsforhold. Også når det gjelder antallet nye kunder så man at den gode utviklingen fortsatte gjennom året, og totalt kunne vi ønske rett i underkant av 10.000 nordmenn velkommen til oss. Dette resulterte i videre vekst både på utlånssiden og med hensyn til renteinntekter, sier landssjef Trond Mellingsæter i Danske Bank Norge i en melding.

Følgene av Korona-viruset og oljeprisfallet ga betydelig økning i avsetninger til mulige tap sammenlignet med i 2019. Totalt ble avsetningene 5.461 millioner kroner.

– 2020 ble også et noe utfordrende år, og vi ser fremdeles at enkelte av våre bedriftskunder – spesielt innenfor olje- og oljeservicebransjen – opplever vanskelige tider. Vi fortsetter å fokusere på å gi trygg og solid rådgivning til alle som har hatt behov for det, og å finne gode løsninger som passer til den enkelte, sier Mellingsæter.

Nordea-sjefen om bærekraft: – Selv om vi aldri kommer i mål har vi høye ambisjoner 

Sterk resultatnedgang for Danske Bank  

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også