257 ansatte mister jobben i Danske Bank

26 ansatte i Norge mister jobben i Danske Bank, som en del av spareplanen der 257 medarbeidere i Skandinavia blir sagt opp.
Foto: Danske Bank
Foto: Danske Bank

Banken opplyser at de sier opp 257 av sine ansatte for å oppnå sparemålene i 2023-planene. 26 av disse er ansatt i Norge, 155 i Danmark, 35 i Sverige og 41 i Finland. Det skriver banken i en pressemelding.

Samtidig har 261 ansatte fått en avtale om en frivillig sluttpakke.

– Det er aldri hyggelig å ta avskjed med dyktige og kompetente kollegaer, og vi gjør hva vi kan for å hjelpe de berørte medarbeiderne best mulig videre. Vi er i gang med en stor omstilling for å tilpasse oss strukturelle forandringer, som den finansielle sektoren opplever, sier Karsten Breum, konserndirektør i Danske Bank med ansvar for HR, i pressemelding.

– Det krever at vi reduserer våre omkostninger betydelig og vi kommer dessverre ikke utenom oppsigelser. Vi ser fortsatt bredt på alle omkostninger og tiltak for å redusere antallet oppsigelser, samtidig som vi har stort fokus på å gjennomføre stillingsnedleggelsene så respektfullt og omsorgsfullt som mulig.

Da Danske Bank la frem sin delårsrapport for årets første halvår 17. juli ble det klart banken må sette i gang ytterligere sparetiltak for å nå sine mål de kommende årene.

Landsjef i Norge, Trond F. Mellingsæter, har tidligere sagt til FinansWatch at prosessen med å redusere antall ansatte i banken vil fortsette i 2021 og 2021, og at det er snakk om et betydelig antall.

Trond F. Mellingsæter: – Beklageligvis er det et stort antall ansatte som må gå 

Danske Bank: – Vi må bryte ned interne siloer 

Danske Bank-ansatte innforstått med kutt 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også