FinansWatch

Storebrand Livsforsikring med kraftig styrking av bunnlinjen

Storebrands pensjons- og livsforsikringsvirksomhet vokser både i Norge og Sverige. Pensjonssparing bidro i tredje kvartal med 33 prosent vekst på bunnlinjen.

Geir Holmgren, direktør for Storebrand Livsforsikring | Foto: Lise Eide Risanger / Storebrand

Storebrand Livsforsikring hadde inntekter på 864 millioner kroner i tredje kvartal i år. I samme periode i fjor lå inntektene på 844 millioner kroner.

Resultat før skatt endte på 653 millioner kroner, en vesentlig styrking fra 456 millioner kroner i samme periode i fjor. Selskapet skriver i rapporten at resultatveksten har bakgrunn i en sterk underliggende vekst kombinert med gjeninnhenting i finansmarkedene, et godt forsikringsresultat og god kostnadskontroll. Combined ratio for forsikringsdelen var 87 prosent.

Pensjon

Pensjonspoliser med garantert avkastning er fortsatt det forretningsområdet som bidrar mest til bunnlinjen. Her fikk Storebrand Livsforsikring en profitt på 302 millioner kroner i kvartalet, opp fra 237 millioner kroner i samme periode i fjor. Denne typen pensjonspoliser er under avvikling og forretningsområdet vil naturlig krympe fremover.

Pensjonspoliser med investeringsvalg er nest største forretningsområde. Profitten her ble 217 millioner kroner i kvartalet, opp fra 152 millioner i samme periode i fjor, en vekst på 33 prosent.

Storebrand Livsforsikring har en markedsandel på 30 prosent i Norge innen pensjonssparing. Den svenske virksomheten SPP er på tredjeplass i sitt marked med 15 prosent markedsandel.

Storebrand med vekst i kjernevirksomhet og forvaltningskapital

Handelsbanken Norge: – Tredje kvartal ble nær et normalkvartal, tross korona-usikkerhet

Voss Veksel- og Landmandsbank får flere kunder innen forsikring og sparing 

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch