Storebrand med vekst i kjernevirksomhet og forvaltningskapital

– Vi har nå en rekordhøy forvaltningskapital på 921 milliarder kroner, uttaler konsernsjef Odd Arild Grefstad i en melding fra banken.
Konsernsjef Odd Arild Grefstad i Storebrand. | Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Konsernsjef Odd Arild Grefstad i Storebrand. | Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

– Storebrand leverer en sterk resultatutvikling i tredje kvartal. Underliggende vekst innen sparing og forsikring, kombinert med positiv utvikling i finansmarkedet og god kostnadskontroll bidrar til resultatveksten. Oppgangen i  finansmarkedene bidrar også til å styrke bufferkapitalen i konsernet, legger han til.

Storebrand trekker selv frem disse tallene for tredje kvartal i år:

  • Konsernresultat på 1012 millioner kroner, 1486 millioner kroner hittil i år
  • Total forvaltningskapital: 921 milliarder kroner mot 786 milliarder kroner i fjor. Det vil si 17 prosent vekst mot samme periode i fjor
  • 22 prosent vekst i reserver innenfor innskuddspensjon mot samme periode i fjor
  • 15 prosent premievekst innen forsikring mot samme periode i fjor, combined ratio 88 prosent
  • Solvensgrad på 179 prosent

Storebrand har et resultat før skatt på 889 millioner kroner i tredje kvartal mot 585 millioner kroner for tredje kvartal 2019.

Resultat etter skatt på 766 millioner kroner i tredje kvartal mot 461 millioner kroner for tredje kvartal 2019.

Storebrand økte i tredje kvartal de totale inntektene til 26,4 milliarder kroner, det er opp fra 18,2 milliarder kroner for tilsvarende periode i 2019.

– Storebrand har tatt flere aktive grep i tredje kvartal som ytterligere styrker vår posisjon innen kjernevirksomheten sparing og forsikring, ifølge konsernsjefen.

Han trekker frem at Storebrand blir ny leverandør for offentlig tjenestepensjon til Vestland fylkeskommune og at de har inngått en avtale om å overta forsikringsporteføljen til Insr Insurance Group.

Forsikringssegmentet har hatt en premievekst på 15 prosent mot samme periode i fjor.

Sparesegmentet rapporterte et resultat på 394 millioner kroner for dette kvartalet. Det er opp fra 303 millioner kroner for tilsvarende periode i 2019.

Forvaltningskapital har hatt en vekst på 17 prosent fra tredje kvartal i fjor til tredje kvartal i år. Total forvaltningskapital er nå på 921 milliarder kroner mot 786 milliarder kroner i fjor.

Ifølge Storebrand er det markedsavkastning og innbetalinger fra pensjonskunder og institusjonelle kunder som driver veksten.

Solvensgraden som mot slutten av tredje kvartal i år var på 179 prosent. Den har økt 16 prosentpoeng mot forrige kvartal.

Økningen skyldes positiv avkastning på kredittobligasjoner og aksjer, samt reprisingstiltak i deler av den garanterte forretningen, opplyser Storebrand.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også