Ny administrerende direktør til EY Norge

Den nye direktøren har selv vært partner i EY, og tidligere finansdirektør i Nordea Bank og Avida. 
LEDERSKIFTE: Arbab Dar blir etterfølgeren til Christin Bøsterud. | Foto: Robert Ellefsrød
LEDERSKIFTE: Arbab Dar blir etterfølgeren til Christin Bøsterud. | Foto: Robert Ellefsrød

Det er et lederskifte på trappene i Norges største revisjons- og konsulenthus, EY. Fra 1. juli blir partner Arbab Dar ny administrerende direktør i selskapet etter Christin Bøsterud. Sistnevnte har hatt rollen siden 2018.

– Arbab Dar har akkurat de kvalitetene som skal til for å videreføre vår åpne og inkluderende kultur, samtidig som han har den drivkraften og smidigheten som behøves for å utvikle EY Norge videre. Han er en ny leder for en ny generasjon, sier Jesper Almström, regional managing partner i EY Norden, i en melding.

Dar leder i dag EYs nordiske satsing for CFO-rådgivningstjenester mot finansbransjen. Ifølge selskapet har det pågått «en omfattende og transparent» evalueringsprosess blant EYs partnere siden april, før valget falt på den nyvalgte lederen.

– Jeg er stolt over å få denne muligheten, og takknemlig for tilliten som er vist meg. Det er en ære å få lede de mange dyktige og engasjerte menneskene i EY. Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven med å bygge selskapet videre som et mangfoldig kompetansehus, som samarbeider tett med kundene for å møte de stadig skiftende utfordringene i samfunnet, og for å skape bærekraftig verdi for alle våre interessenter, uttaler Arbab Dar.

Christin Bøsterud forblir partner i EY frem til 1. juli 2025, og fortsetter også i rollen som nordisk bærekraftsdirektør (CSO) frem til slutten av sitt partnerskap. 

– Hun har lagt ned en formidabel innsats. Under hennes ledelse har EY ytterligere befestet sin posisjon som markedsleder i Norge, med en omsetningsøkning på nesten 70 prosent. Jeg vil også fremheve hennes sterke engasjement for mangfold, rettferdighet og inkludering. Arbab Dar tar over et selskap med en sterk bedriftskultur, som tiltrekker seg talentene som ønsker å bygge et bedre arbeidsliv, i et stadig mer komplekst og utfordrende marked, sier Almström.

EY oppnådde en omsetning på 4,6 milliarder kroner i regnskapsåret 2023.

– Det er gledelig å se resultatene vi har oppnådd de siste seks årene, men dette har ikke vært et «one man show». Resultatene er skapt via samarbeid i hele organisasjonen. I EY jobber vi tverrfaglig, til det beste for våre kunder. Jeg vil ønske Arbab Dar lykke til. Han er et utmerket valg av ny leder, sier Bøsterud.

Denne artikkelen er skrevet av vårt søstermedie AdvokatWatch.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også