Sparebank 1 Østlandet henter ny toppsjef fra DNB

Klara Lise Aasen blir ny konsernsjef i Sparebank 1 Østlandet. 
NY KONSERNSJEF: Klara Lise Aasen blir første kvinnelige toppsjef i Sparebank 1 Østlandets 178 år lange historie. | Foto: PR / Bank Norwegian
NY KONSERNSJEF: Klara Lise Aasen blir første kvinnelige toppsjef i Sparebank 1 Østlandets 178 år lange historie. | Foto: PR / Bank Norwegian

Asen tar over etter Rickard Heiberg, som går av med pensjon 1. april 2024. 

– Styret har siden tidlig i høst jobbet med å finne Heibergs etterfølger og har hatt en rekke kompetente kandidater til vurdering. Et enstemmig styre stilte seg bak valget av Klara Lise Aasen som rette arvtaker til den viktige oppgaven å ta Sparebank 1 Østlandet inn i en ny epoke, sier styreleder Siri J. Strømmevold i Sparebank 1 Østlandet i en pressemelding. 

Bred erfaring fra banksektoren

Aasen er utdannet statsautorisert revisor fra NHH i Bergen. Hun har lang og bred erfaring fra banksektoren deriblant som administrerende direktør, finansdirektør og kredittsjef i børsnoterte finansinstitusjoner inkludert Bank Norwegian, DNB og Nordea. Asen har også erfaring fra styrearbeid i Veidekke. Hun kommer nå sist fra stillingen som divisjonsdirektør for Corporate Banking i DNB.

– Styret mener Klara Lise har de egenskapene og den kompetansen som skal til for å videreføre og utvikle Sparebank 1 Østlandets posisjon som en lokalt forankret, solid og framtidsrettet bank for personer og bedrifter i bygd og by på Østlandet. Hun er en framoverlent og resultatorientert person som har vist evne til å fokusere på lønnsom vekst og lansere vellykkede satsinger. Samtidig er hun opptatt av å skape en tillitsbasert organisasjon hvor ansatte blir sett og satset på, sier Strømmevold.

Et hjerte for innlandet

Aasen blir den første kvinnelige toppsjefen i SpareBank 1 Østlandets 178 år lange historie. Hun kommer opprinnelig fra Skreia, Østre Toten, men er nå bosatt på Haslum utenfor Oslo og har to voksne barn.

– Jeg er utrolig stolt og glad over å ha blitt valgt til stillingen som ny konsernsjef i SpareBank 1 Østlandet. Dette er en drømmerolle for meg, hvor jeg i samarbeid med nye kollegaer kan dra veksler på tidligere erfaringer og bidra til å styrke SpareBank 1 Østlandets posisjon på Østlandet ytterligere, sier Aasen, og legger til at hun er opptatt av at folk trives på jobb og ønsker å være en synlig leder og engasjert ambassadør for banken. 

– Som totning har jeg hjerte for Innlandet og ser fram til å flytte tilbake til regionen, så nå er jeg på utkikk etter leilighet i Hamar, sier hun.

Klara Lise Aasen tiltrer stillingen 1. april 2024.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også