Finanssektorens Arbejdsgiverforening avvikles

Danmarks arbeidsgiverforbund for finansbransjen avvikles. Fremover skal oppgavene fordeles til to interesseorganisasjoner. 
Finans Danmark tar over arbeidsgiveransvaret for store deler av den danske finansbransjen. | Foto: Pr/finans Danmark
Finans Danmark tar over arbeidsgiveransvaret for store deler av den danske finansbransjen. | Foto: Pr/finans Danmark

I Danmark blir Finanssektorens Arbejdsgiverforening avviklet som egen organisasjon og oppgavene blir fordelt til to interesseorganisasjoner. Hittil har Danmark hatt ulike interesse- og arbeidsgiverorganisasjoner for finansbransjen. 

Finans Danmark og F&P vil ta over oppgavene som arbeidsgiverorganisasjoner. F&P er forbundet for forsikring og pensjon. Det er Finans Danmark som har ønsket denne endringen, skriver finanswatch.dk

«Finanssektorens Arbejdsgiverforening» har gjort et flott arbeid på sektorens vegne de siste årene. Men det har vært et sterkt ønske fra Finans Danmarks styre å samle kreftene ett sted for å sikre en styrket innsats fremover, både når det kommer til å ivareta de politiske interessene og sektorens arbeidsgiverinteresser. Det vil styrke sektorens stemme og synliggjøre sektorens rolle i samfunnet på et bredere fundament enn i dag», heter det i en uttalelse fra Finans Danmarks styreleder, Carsten Egeriis. 

Finans Danmark og F&P vil fremover jobbe for å finne en løsning på de aktivitetene som blir overlappende for de to forbundene. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også