Finans innlemmes i regjeringens kompetansereform - får støtte til etterutdanning

Regjeringens kompetansereform, som skal sikre at arbeidstakere ikke skal bli akterutseilt på grunn av utdatert kompetanse, skal fremover inkludere ansatte i finans.
Forbundsleder Vigdis Mathisen i Finansforbundet. | Foto: Finansforbundet
Forbundsleder Vigdis Mathisen i Finansforbundet. | Foto: Finansforbundet

Regjeringen har besluttet å inkludere to nye bransjer i kompetansereformen sin, IKT og finans. 

– Med dette bransjeprogrammet viser regjeringen at de tar to viktige bransjer med store omstillingsbehov på alvor, sier forbundsleder Vigdis Mathisen i Finansforbundet i en pressemelding. 

Finansforbundet sier de selv har prioritert tilbud om etter- og videreutdanning til sine medlemmer, men at det gjennom kompetansereformen blir et enda bedre, og billigere, tilbud. 

«Bransjeprogrammene er et spleiselag. Staten betaler for at videregående opplæring, fagskoler, høyskoler og universiteter skal drive og utvikle relevante tilbud. Bedriftene og den enkelte ansatte investerer sin tid», skriver Finansforbundet om kompetansereformen. 

Lære hele livet

Kompetansereformen Lære hele livet kom på banen i 2020. 

«Kompetansereformen – Lære hele livet har som mål at ingen skal gå ut på dato som følge av manglende kompetanse. Meldingen inneholder flere tiltak rettet mot å tette gapet mellom hva arbeidslivet trenger av kompetanse, og den kompetansen arbeidstakerne faktisk har», skriver regjeringen om reformen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også