To finansledere får ærespris av BI

Handelshøyskolen BI deler årlig ut en pris til tidligere studenter som har utmerket seg. I år går prisen til to personer i finansbransjen.
Sjefanalytiker Thina Saltvedt i Nordea.
Sjefanalytiker Thina Saltvedt i Nordea.

Handelshøyskolen BI deler hvert år ut «distinguished alumni award» til tidligere studenter som har utvist «fremragende engasjement, lederskap og frivillige bidrag til samfunnet».

– I løpet av BIs 80 år lange historie har utallige alumni satt sitt preg på det norske samfunnet og næringslivet. Denne prisen er en viktig anerkjennelse av enkeltpersoner som har bidratt med ekstraordinære prestasjoner, kunnskapsdeling eller frivillige bidrag til gode for samfunnet, sier Karen Spens, rektor ved Handelshøyskolen BI i en pressemelding. 

Blant årets mottakere finnes to personer i finansbransjen, Nordeas Thina Saltvedt og konsernsjef Morten Borge i investeringsselskapet Ferd. 

Thina Saltvedt ble første kjent som mye sitert og profilert oljeanalytiker i Nordea. Nå er hun sjefanalytiker for bærekraftig finans i samme bank. 

«Thina Saltvedt har ledet regjeringens ekspertutvalg for å utforske muligheter for mer klimavennlige investeringer. Som sjefsanalytiker i Sustainable Finance-avdelingen til Nordea har hun også virkelig satt sitt preg på samfunnsdebatten. I tillegg er hun en hyppig deltaker i paneldebatter og arrangementer, gjerne i regi av BI», skriver BI i sin begrunnelse.

Om Morten Borge sier BI:

«Morten Borge har bygget en karriere som er av stor betydning for og med stor innvirkning på samfunnet. Han er en alumni som våre studenter ser opp til. Som konsernsjef har han en visjon om at Ferd AS skal skape verdier for samfunnet som helhet. Gjennom sin karriere og bidrag til samfunnet har han vært en rollemodell for BI-studenter og alumni».

I tillegg til de to er også Kristian Vogt i Telia, Elin Sinervo i Volkswagen Møller Bilfinans og Sumeet Singh Patpatia i Schibsted mottakere av prisen.

Ballett

Thina Saltvedt sier i en kommentar at det egentlig var ballettdanser hun skulle bli, før hun begynte på BI.

– Men årene på BI både engasjerte og motiverte til videre økonomistudier. Jeg er veldig opptatt av at vi skal få flere kvinner inn i finanssektoren. Derfor håper jeg at denne utmerkelsen kan inspirere flere kvinner til å velge nettopp finans, sier Saltved i en pressemelding.

– Dette er en veldig hyggelig anerkjennelse av jobben vi gjør sammen her i Nordea rundt bærekraft og finans. Det blir lagt merke til og det er veldig gøy, sier Saltvedt. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også