Hun er ny direktør for danske Finanstilsynet

Louise Mogensen overtar etter Jesper Berg, som fratrådte stillingen i april. 
Louise Mogensen er ny direktør for Finanstilsynet i Danmark. | Foto: PR / Forenet Kredit
Louise Mogensen er ny direktør for Finanstilsynet i Danmark. | Foto: PR / Forenet Kredit

Lousie Mogensen er utnevnt til ny direktør for det danske Finanstilsynet, skriver finanswatch.dk

Hun kommer fra stillingen som direktør for Forenet Kredit, og har tidligrere vært assisterende direktør i Finans Danmark og kontorsjef i det danske næringsdepartementet, Erhvervsministeriet. 

– Jeg er veldig glad for at Louise Mogensen har takket ja til stillingen som direktør for Finanstilsynet. Med hennes kompetanse, finansielle bakgrunn og mange års ledererfaring både i sektoren og i sentraladministrasjonen, er jeg overbevist om at hun er den rette personen til å videreføre Finanstilsynets viktige arbeid i forhold til den finansielle stabiliteten i Danmark, uttaler næringsminister Morten Bødskov (S) i en pressemelding.

Styreleder i Finanstilsynet, Nina Legind, sier det var «et sterkt søkerfelt» til stillingen. Lousie Mogensen kommenterer:

– Det er en særlig viktig jobb med stor samfunnsmessig betydning og mange utfordringer, som jeg gleder meg veldig til. Sammen med det sterke og erfarne teamet av ansatte i Finanstilsynet vil jeg jobbe for en robust og ordentlig finansiell sektor, uttaler hun.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også