Nordnet henter ny toppsjef fra Storebrand

Mari R. Øyen tar over lederrollen i Nordnet etter at dagens mangeårige leder slutter. 
Mari Rindal Øyen er ny landssjef for Nordnet i Norge. | Foto: Nordnet / PR
Mari Rindal Øyen er ny landssjef for Nordnet i Norge. | Foto: Nordnet / PR

I slutten av mai ble det kjent at Nordnets Norges-sjef gjennom 18 år, Anders Skar, slutter. Når er den nye Norges-sjefen klar; Mari Rindal Øyen har blitt ansatt i jobben, skriver Nordnet i en pressemelding. 

Øyen kommer fra Storebrand hvor hun har vært direktør for sparing personmarked.

– Det er gledelig å kunne presentere Mari Rindal Øyen som ny leder for Nordnets norske virksomhet. Mari har alle de kvalifikasjonene som kreves for jobben – herunder en bred erfaring fra finans kombinert med god forståelse og innsikt i det norske spare- og pensjonsmarkedet i tillegg til god kommersiell og regulatorisk forståelse. Hun er også en drivende og anerkjent, dyktig leder med øye for både strategiske og taktiske spørsmål. Med Mari om bord tar vi nå sikte på å akselerere Nordnets vekst i det norske sparemarkedet ytterligere, sier Lars-Åke Norling, konsernsjef i Nordnet i meldingen.

Øyen vil tiltre i stillingen 1. september. Anders Skar fortsetter i rollen frem til da. 

– Jeg er stolt og glad over å bli leder for Nordnet i Norge etter sommeren. Dette er en drømmejobb, og i mine øyne en av de absolutt mest spennende oppgavene i norsk finansbransje. Jeg har fulgt Nordnet lenge og er svært imponert over selskapets vekst, utviklingstempo, og ikke minst fokuset på teknologi og førsteklasses digitale brukeropplevelser. Å gjøre sparing og investeringer mer tilgjengelig, enklere og mer lønnsomt for flere nordmenn er noe jeg brenner for. Dette er kjernen i Nordnets virksomhet og et viktig samfunnsoppdrag. Som leder for Nordnet i Norge ser jeg fram mot å jobbe med dette, og sammen med norske og nordiske kolleger bidra til Nordnets formål om å demokratisere sparing og investeringer, sier Mari Rindal Øyen, påtroppende landssjef for Nordnet i Norge.

Mari Øyen har bakgrunn som siviløkonom med spesialisering i finans fra NHH. Hun har også etterutdanning fra Insead. Hun ble også fremhevet som en av landets ti beste unge ledere i «Norges unge ledertalenter» i 2017 og en topplassering i «Årets unge ledere».

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også