Slipper megling: Enighet mellom Finansforbundet og Finans Norge.

Generelt tillegg på 2,65 % til alle, minimum 18 000 kroner til hver ansatt.
Forbundsleder Vigdis Mathisen i Finansforbundet og Finans Norges arbeidslivsdirektør Therese Høyer Grimstad er begge godt fornøyd med å ha landet årets lønnsoppgjør i finans.
Forbundsleder Vigdis Mathisen i Finansforbundet og Finans Norges arbeidslivsdirektør Therese Høyer Grimstad er begge godt fornøyd med å ha landet årets lønnsoppgjør i finans.

Finansforbundet og Finans Norge kom i dag tidlig til enighet om et resultat i årets lønnsoppgjør i finans. Dermed unngås mekling og fare for streik i bank og forsikring fra 6. juni. Resultatet innebærer et generelt tillegg på 2,65 % til alle, minimum 18 000 kroner til hver.

Resultatet kommer etter at det først ble brudd i forhandlingene den 4. mai. Senere skal partene ha hatt uformelle møter som nå har resultert i enighet før den planlagte meglingen i juni. 

– Vi har fått gjennomslag for to viktige krav: Høyere andel generelt tillegg som gis til alle og en kombinasjon av kronetillegg og prosenttillegg. Dette vil treffe medlemmer på alle nivå, sier forbundsleder Vigdis Mathisen i en pressemelding fra Finansforbundet. 

Rammen for oppgjøret er på 5,2%.

– For oss har det vært viktig å sikre alle et godt sentralt tillegg. Vi har medlemmer på alle lønnsnivå med ulik type kompetanse. Med dette resultatet har vi klart å løfte hele laget i en tid der prisvekst og renteøkninger rammer bredt, sier Mathisen.

Finans Norge: – Har strukket oss langt

Finans Norge sier at de har strukket seg langt. 

– Finans Norge er fornøyde med å ha landet årets lønnsoppgjør. Vi har strukket oss langt. Løsningen gir et godt generelt tillegg til alle grupper, samtidig som det gir våre virksomheter et lokalt spillerom innenfor frontfagets ramme, sier Finans Norges arbeidslivsdirektør Therese Høyer Grimstad. 

Oppgjøret omfatter over 20.000 medlemmer og gjelder fra 1. mai 2023. 

Nå skal det forhandles om lokale tillegg. Mathisen påpeker at finansnæringen leverer gode resultater, og at det bør være rom for å gi gode lønnstillegg til mange av forbundets medlemmer. 

Nå gjenstår godkjenning fra partenes egne organer. Gjensidig svarfrist for endelig vedtakelse av det anbefalte forslaget er satt til 5. juni kl. 15.00. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også