Ny daglig leder i DSS-alliansen

Når sittende daglig leder går av med pensjon henter alliansen ny leder fra kraftbransjen.
Espen Nilsen er ny daglig leder i DSS-alliansen. | Foto: Camilla Waage
Espen Nilsen er ny daglig leder i DSS-alliansen. | Foto: Camilla Waage

Espen Nilsen er ansatt som ny daglig leder i «De samarbeidende sparebanker», oftest omtalt som DSS-alliansen. 

Nilsen skal erstatte Kurth Stensletten som skal gå av med pensjon. Han har vært daglig leder i alliansen siden etableringen i 2008. 

Espen Nilsen kommer fra jobben som leder for innkjøp og konsernjuridisk avdeling i Haugaland Kraft, hvor han har vært siden 2020. Han har tidligere vært juridisk leder for GC Rieber Gruppen og jobber i Norne Securities. 

– Espen har en spennende lederprofil og styrker oss på det juridiske og på det forhandlingstekniske. De samarbeidene sparebankene er inne i sitt 15 år og bankene våre står sterkere enn noen gang i sine byer og lokalsamfunn og er tettere på lokale kunder og bedrifter enn noen andre, sier styreleder Bente Syre i DSS i en pressemelding. Syre er også administrerende banksjef i Haugesund Sparebank.

DSS er et it- og innkjøpsamarbeid med åtte medlemsbanker. Alliansen sysselsetter ni årsverk. De nåværende medlemsbankene i alliansen er Flekkefjord, Haugesund, Lillesands, Luster, Skudenes & Aakra, Spareskillingsbanken, Søgne og Greipstad og Voss Sparebank.

– Sparebankene har meislet ut DSS sin nye strategi, og jeg gleder meg stort til å ta fatt på arbeidet med å sette denne ut i livet sammen med resten av DSS og ikke minst bankene, sier Espen Nilsen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også