Lokalbank knytter til seg professorer som rådgivere for alliansen

To NTNU-professorer skal rådgi bankene i Lokalbank-alliansen om makroøkonomi og finansielle markeder. 
NTNU-professorene Ragnar Torvik (t.v.) og Egil Matsen skal være rådgivere for Lokalbank Alliansen. | Foto: NTB, Lokalbank
NTNU-professorene Ragnar Torvik (t.v.) og Egil Matsen skal være rådgivere for Lokalbank Alliansen. | Foto: NTB, Lokalbank

NTNU-professorene Ragnar Torvik og Egil Matsen har inngått en avtale med Lokalbank-alliansen som rådgivere innen makroøkonomi og finansielle markeder, skriver alliansen i en pressemelding. 

«Egil Matsen og Ragnar Torvik vil bringe med seg verdifull kompetanse og erfaring inn i Lokalbank Alliansen der de vil gi råd, bistand og veiledning innen områdene makroøkonomiske analyser, finansielle markeder, strategiarbeid og faglige utredninger. De vil benyttes internt i bankene og alliansen, ut mot kunder og relevante samarbeidspartnere for bankene», skriver Lokalbank i meldingen.

Samarbeidet åpner også for mer samarbeid med økonomi-fakultetet ved NTNU og alliansen, inkludert studenter. 

Egil Matsen er professor i samfunnsøkonomi og styremedlem i KLP. Han har vært administrerende direktør i Forte Fondsforvaltning og jobbet over 8 år i Norges Bank.

Ragnar Torvik er professor i samfunnsøkonomi. Også han har fartstid i Norges Bank og har sittet i flere offentlige utvalg, ikke minst som leder av skatteutvalget nylig. Han har vært gjesteforeleser ved Harvard, MIT og Berkeley.

Avtalen trer i kraft fra 1. mai.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også