Per Mathis Kongsrud er Finanstilsynets nye direktør

Den eneste relevante, og interne, søkeren til jobben som direktør for Finanstilsynet har fått jobben. 
Per Mathis Kongsrud er ifølge E24 ansatt som ny direktør for Finanstilsynet. | Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Per Mathis Kongsrud er ifølge E24 ansatt som ny direktør for Finanstilsynet. | Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Per Mathis Kongsrud er utnevnt som ny direktør for Finanstilsynet for et åremål på seks år. Det melder Finansdepartementet

Kongsrud er i dag leder av avdelingen for digitalisering og analyse i Finanstilsynet. Han har tidligere jobbet som avdelingsdirektør i økonomiavdelingen i Finansdepartementet, og var i perioden 2002 til 2005 ansatt hos OECD i Paris. 

Kongsrud har bakgrunn som sosialøkonom fra Universitetet i Oslo. Tiltredelsestidspunktet er foreløpig ikke avgjort, men vil bli bestemt av Finansdepartementet.

Departementet sa nylig til FinansWatch at de gjerne skulle hatt flere søkere generelt til stillingen, men at de spesielt gjerne skulle sett noen kvinnelige navn på listen. 

– Generelt ønsker vi oss bredest mulig tilfang av kvalifiserte søkere av begge kjønn, og skulle svært gjerne hatt kvinnelige søkere til også denne stillingen. Utover dette har vi ikke kommentarer til den pågående rekrutteringsprosessen, sa seniorrådgiver Cecilie Skjennald i Finansdepartementet til Finanswatch i slutten av mars.

Departementet har brukt det profilerte hodejegerbyrået Backer Skeie i jakten på en ny direktør til Finanstilsynet. Til tross for dette satt de ved søknadsfristens utløp igjen med én intern kandidat og to tilsynelatende uaktuelle kandidater å velge blant.

12 år

Avtroppende direktør for Finanstilsynet, Morten Baltzersen, har sittet i rollen i to seksårs åremål og kan dermed ikke sitte lenger i jobben ifølge regelverket. 

Baltzersen, som fyller 63 år i år, har ikke sagt noe om sine videre planer etter at han fratrer stillingen. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også