5 finanskvinner trukket frem i teknologikåring

Abelia og Oda-nettverket har satt sammen en liste over Norges 50 fremste tech-kvinner. Andelen representanter fra finansbransjen øker. 
TECH-DAMER I FINANS: Fra venstre: Barbro Hagen, Birgitte Bryne, Karianne Lien Sundahl og Siren Sundland er alle på listen over Norges 50 mektigste teknologikvinner.
TECH-DAMER I FINANS: Fra venstre: Barbro Hagen, Birgitte Bryne, Karianne Lien Sundahl og Siren Sundland er alle på listen over Norges 50 mektigste teknologikvinner.

Lobby-organisasjonen Abelia og Oda-nettverket, et interessenettverk for kvinner i teknologibransjen, setter hvert år opp en liste over de 50 fremste kvinnene innen teknologi i Norge. 

I 2022 var det to personer på listen som jobbet med teknologi i finansselskaper. På 2023-listen er tallet økt til fem. De som er ført opp på årets liste er:

  • Barbro Hagen, Chief Digital and Technology Officer, Kredinor

  • Birgitte Bryne, Chief Operating Officer, Norges Bank Investment Management

  • Hege Knight, Prosjektleder Process Management / Tribe Lead, IF Skadeforsikring

  • Karianne Lien Sundahl, Head of Data and Insight, Vipps

  • Siren Sundland, Konserndirektør Strategi og Digital Distribusjon, Sparebanken Vest

Ifølge Abelia er 22,4 prosent av personene som jobber i teknologiselskaper kvinner. Siden 2016 har andelen økt med 2,2 prosent. 

– For meg som leder innen tech-området handler mye om hvordan vi jobber. Jeg synes gode team bare blir enda bedre med et rikt mangfold og heier derfor på det, sier Kredinors Barbro Hagen i en pressemelding.

Ifølge Abelia vil alle bransjers produkter og tjenester påvirkes av mangfoldet i bransjen, i tillegg til at mangfold er viktig for den interne kulturen. 

– Det har jo noe å si hvem som lager algoritmene og skriver koden som får nye løsninger til å fungere. Enten det gjelder forbrukerteknologi, industriell software eller styringssystemer for havvindmøller og karbonlagringssystemer. I Norge har vi alle muligheter til å velge de utdanningene som gjør oss mest relevante for fremtiden. Men selv det norske teknologinæringslivet er for ensrettet, sier administrerende direktør i Abelia, Øystein E. Søreide i en pressemelding.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også