Ny administrerende banksjef i Hjelmeland Sparebank

Sparebanken får ny toppsjef fra 1. februar.
Arkivbilde. Hjelmeland Sparebank.
Arkivbilde. Hjelmeland Sparebank.

Bjørn Tjensvold er ansatt som ny administrerende banksjef i Hjelmeland Sparebank fra 1. februar. 

– Styret er svært fornøyd med å ha funnet en ny administrerende banksjef med omfattende kompetanse og erfaring fra banknæringen. Det er i tillegg positivt at banken får en leder med lokal tilhørighet, sier styreleder Øyvind Lundbakk i en børsmelding.

Bjørn Tjensvold er ansatt som ny adm. banksjef i Hjelmeland Sparebank. | Foto: Privat
Bjørn Tjensvold er ansatt som ny adm. banksjef i Hjelmeland Sparebank. | Foto: Privat

Tjensvold kommer fra stillingen som daglig leder i Groundbreaker, et selskap som leverer komponenter til olje- og offshorenæringen. Før det var han regiondirektør i Sparebanken Vest fra 2007 til 2020. Han har også fartstid fra Finans Norge og DNB og har flere styreverv. 

– Jeg ser frem til å tre inn i rollen som administrerende banksjef i en sparebank med solid posisjon i Ryfylke. Gleder meg til å bli kjent med bankens ansatte og arbeide sammen med alle for å nå felles mål, sier Bjørn Tjensvold i meldingen.

Bjørn Tjensvold er utdannet ved Høyskolen i Oslo og Akershus og BI og og har gjennomført lederutvikling ved Hult Ashridge og Solstrand-programmet på NHH. Han har en bachelorgrad i økonomi, statsvitenskap og sosiologi i tillegg til en mastergrad i prosjektledelse. 

Tjensvold tar over etter Merete Marthinussen som har vært konstituert banksjef siden juni i år da daværende banksjef Susanna Poulsen fratrådte som banksjef for å tre over i en rolle som rådgiver. 

Ifølge bankens kvartalsrapport for tredje kvartal fikk Poulsen med seg et sluttoppgjør på 6,5 millioner kroner. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Les også