FinansWatch

Øystein Olsen ønsker å fratre sin stilling i februar 2022

Sentralbanksjefen har selv meddelt dette til Finansdepartementet i dag.

Sentralbanksjef Øystein Olsen har i dag meddelt Finansdepartementet at han ønsker å fratre sin stilling fra februar 2022.

– Det er en tid for alt. I januar neste år runder jeg 70 år. Det er et naturlig tidspunkt for å avslutte en lang yrkeskarriere. Jeg har bestemt meg for å stå i stillingen til og med februar neste år, og avslutte med min 12. årstale, sier Øystein Olsen i en pressemelding.

Olsen har vært sentralbanksjef siden 2011 og er nå inne i sin andre åremålsperiode som sentralbanksjef.

I tiden før han ble sentralbanksjef var Olsen administrerende direktør i SSB, hvor han tiltrådte i som sjef 2005. Han startet sitt arbeid i SSB i 1997, som nyutdannet økonom, og ble der i første omgang til 1990.

Da tok han et år i ECON Senter for økonomisk analyse, før han igjen kom tilbake til SSB i 1991. Der ble han til 1999 da han ble ekspedisjonssjef i Økonomiavdelingen i Finansdepartementet, hvor han jobbet frem til utnevnelsen som administrerende direktør i SSB i 2005.

Olsen er utdannet økonom fra Universitetet i Oslo, og har hatt forskningsopphold ved University of California i Berkeley. Han har også vært professor ved Handelshøyskolen BI en periode.

Foruten hans meritter som sentralbanksjef har Olsen vært en av personene som utformet handlingsregelen for Oljefondet i sin tid i Finansdepartementet.

Viderefører hybridløsning for DNB-ansatte

Storebrand innførte kontortrening

Berit Svendsen gir seg i Vipps 

Mer fra FinansWatch

Vil refinansiere gjeld med stabil krypto

Fintech-selskapet Horde har initiert tjenesten Bustad, som gjør at gjeldstyngede huseiere kan selge ut deler av huset sitt for å betale ned på lån. Boligkjøpene finansieres av stablecoinen Bustad coin.

Disse bankene hever renten tirsdag

Etter at Norges Bank hevet styringsrenten med 0,5 prosentpoeng forrige uke har flere av Norges banker bestemt seg for å heve sine rentesatser.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch