Øystein Olsen ønsker å fratre sin stilling i februar 2022

Sentralbanksjefen har selv meddelt dette til Finansdepartementet i dag.

Sentralbanksjef Øystein Olsen har i dag meddelt Finansdepartementet at han ønsker å fratre sin stilling fra februar 2022.

– Det er en tid for alt. I januar neste år runder jeg 70 år. Det er et naturlig tidspunkt for å avslutte en lang yrkeskarriere. Jeg har bestemt meg for å stå i stillingen til og med februar neste år, og avslutte med min 12. årstale, sier Øystein Olsen i en pressemelding.

Olsen har vært sentralbanksjef siden 2011 og er nå inne i sin andre åremålsperiode som sentralbanksjef.

I tiden før han ble sentralbanksjef var Olsen administrerende direktør i SSB, hvor han tiltrådte i som sjef 2005. Han startet sitt arbeid i SSB i 1997, som nyutdannet økonom, og ble der i første omgang til 1990.

Da tok han et år i ECON Senter for økonomisk analyse, før han igjen kom tilbake til SSB i 1991. Der ble han til 1999 da han ble ekspedisjonssjef i Økonomiavdelingen i Finansdepartementet, hvor han jobbet frem til utnevnelsen som administrerende direktør i SSB i 2005.

Olsen er utdannet økonom fra Universitetet i Oslo, og har hatt forskningsopphold ved University of California i Berkeley. Han har også vært professor ved Handelshøyskolen BI en periode.

Foruten hans meritter som sentralbanksjef har Olsen vært en av personene som utformet handlingsregelen for Oljefondet i sin tid i Finansdepartementet.

Viderefører hybridløsning for DNB-ansatte

Storebrand innførte kontortrening

Berit Svendsen gir seg i Vipps 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også