Berit Svendsen gir seg i Vipps

Hun skal isteden bli sjef for ski-VM, og lønnen blir 1,65 millioner kroner.
Berit Svendsen gir seg som leder for Vipps Internasjonal. | Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Berit Svendsen gir seg som leder for Vipps Internasjonal. | Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
NTB

Berit Svendsen (58) er ansatt som sjef for ski-VM i Trondheim i 2025. Hun kommer fra stillingen som leder for Vipps Internasjonal.

– Da jeg fikk telefonen om dette, tenkte jeg at dette er tiårets sjanse, sa Svendsen da hun ble presentert på en pressekonferanse i Trondheim.

Svendsen har tidligere hatt lederstillinger i Telenor i Norge og Skandinavia, og har styreerfaring fra flere ideelle og kommersielle selskap. Hun sitter i styret i Verdens naturfond (WWF).

Svendsen er ferdig i sin stilling i Vipps 1. desember.

– Dette er en fantastisk mulighet til å lage en ny folkefest der vi viser verden hva trondheimsregionen, Trøndelag og Norge står for i et fremtidsrettet arrangement, sier Svendsen.

– Vi skal tilby publikum både på arenaene og hjemme spennende bærekraftige og teknologiske løsninger. Dette skal vi levere i en organisasjon med entusiastiske, frivillige medarbeidere, sier hun.

Får leilighet i Trondheim

Svendsen bor i dag i Oslo og vil bli boende i hovedstaden, men skal etablere seg med leilighet i Trondheim.

– Jeg studerte i sin tid på NTNU i Trondheim, og har svært gode minner fra byen. Nå ser jeg fram til å komme tilbake og sammen med mange dyktige folk levere tidenes mesterskap. Vi skal legge igjen varige verdier til samfunnet, sier den nyansatte VM-sjefen.

– Vi er svært glade for at Berit Svendsen takket ja til jobben som VM-sjef. Berit er en meget erfaren leder med lang fartstid i tunge lederstillinger, sier styreleder i VM-selskapet, Bård Benum.

Han avslørte at den nye VM-sjefen vil få en lønn på 1,65 millioner kroner.

VM i bærekraft

Svendsen er nå sammen med styret i ferd med å ansette øvrige ledere i VMs ledergruppe, og offentliggjøring av disse vil komme i nær fremtid.

På pressekonferansen der hun ble presentert som VM-sjef, understreket Benum behovet for en bærekraftig folkefest, som kan skape nye virksomheter for fremtiden.

Ordet bærekraft ble gjentatt mange ganger, også av den nye VM-sjefen.

– Jeg var tilskuer under VM i 2011, og så hvor vellykket det ble. Målet vårt er å arrangere en enda større folkefest enn i Oslo 2011. Vi skal engasjere hele regionen og utvikle løsninger basert på teknologi og bærekraft som vil gi en helt ny dimensjon i det å arrangere mesterskap, sier Svendsen.

Nå vil Vipps inn som betalingsmiddel på ladestasjonene

Ledergruppen i Vipps diskuterer nye betalingsløsninger for netthandel

Rune Garborg vil vinne Europa

Danske Banks Mobilepay, Vipps og finske Pivo slår seg sammen 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også