FinansWatch

Mastercard vil si farvel til magnetstripen

Selskapet mener magnetstripen på betalingskortene, som har eksistert siden 60-tallet, nærmer seg sin utløpsdato.

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB

Mastercard skal være det første betalingsnettverket til å fase ut magnetstripen, ifølge pressemeldingen fra dem selv.

Begrunnelsen for at selskapet mener tiden er inne til å si farvel til magnetstripen er endringene i måten betalinger foregår og utviklingen av teknologi. og trekker frem både mikrobrikken og biometriske betalingskort.

Nedgangen i betalinger gjennomført med magnetstripen etter at betalinger med mikrobrikke har økt, har gjort at nye Mastercard betalingskort fra 2024 vil være uten magnetstripe i de fleste markeder, hovedsakelig i Europa.

Og fra 2033 er det helt slutt. Amerikanske banker vil ikke lenger være forpliktet til å gi ut kort med magnetstripe fa 2027.

Mastercard sier det er mye takket være IBM at magnetstripen kom på betalingskortene på tidlig 60-tallet. Fordi IMB så mulighetene i å ha kodet informasjon på kortene via magnetisk tape.

Historien skal ha det til at ingeniør Forrest Parry ikke klarte å finne ut av hvordan han skulle feste den magnetiske tapen til CIA-ansattes plastiske identitetskort og at konen hans da foreslo å bruke strykejern for å smelte stripen til kortet.

Pandemien har, ifølge Mastercard, raskt endret betalingsmønstrene med veldig mange flere kontaktløse betalinger. I årets første kvartal registrerte Mastercard en milliard flere kontaktløse transaksjoner sammenlignet med første kvartal 2020, i løpet av årets andre kvartal var 45 prosent av alle fysiske betalinger globalt kontaktløse.

Det var E24 som omtalte pressemeldingen først.

Brikkemangel kan føre til mangel på bankkort

Mastercard tilbyr banker egen klimakalkulator 

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch