Mastercard tilbyr banker egen klimakalkulator

Kundenes miljøbevissthet vokser og Mastercard vil hjelpe bankene med å gi brukerne klimakontroll på forbruket sitt.
Erik Gutwasser, leder for Mastercard i Norden og Baltikum. | Foto: Mastercard PR
Erik Gutwasser, leder for Mastercard i Norden og Baltikum. | Foto: Mastercard PR

En undersøkelsen bestilt av Mastercard viser at 48 prosent av europeere har blitt mer klimabevisste under pandemien og at 52 prosent har blitt mer bevisste på sitt eget klimaavtrykk i den samme perioden.

Men like viktig er det at de forventer at næringslivet også blir mer bærekraftige.

Mastercards svar på dette er å tilby bankene en egen karbonkalkulator som de igjen kan tilby sine kunder. Kalkulatoren er utviklet sammen med svenske Doconomy og kan gi forbrukerne informasjon om deres egen klimaavtrykk basert på kortbruken sin.

– Det er viktig at bedrifter anerkjenner sin rolle i å hjelpe planeten i å blomstre. Ikke bare fordi det er viktig for forbrukerne, men fordi det er det det riktige å gjøre. Når det kommer til stykket har vi bare én planet, og et felles ansvar for å ta vare på den. Under pandemien har folks miljøengasjement vokst eksponensielt. Det betyr at vår innsats må gjøre det samme. Vi fortsetter å utforske nye og innovative måter vi kan gi meningsfulle bidrag som bedrift på. Vi jobber også hardt for å dele våre ambisjoner med et bredere nettverk, for å oppmuntre andre til å ta disse avgjørende skrittene fremover sammen med oss, sier Erik Gutwasser, leder for Mastercard i Norden og Baltikum i en pressemelding.

Resultatene kundene får er basert på Åland-indeksen.

– Ved å engasjere en hel bransje i å muliggjøre både individuell innsikt og kollektiv handling, har Mastercard redefinert hvilken rolle finansnæringen kan spille i å løse klimakrisen. Mens andre snakker om viktigheten av ESG, gjør Mastercard ord til handling, og tilgjengelig for forbrukere ved fingertuppene, sier Mathias Wikström, administrerende direktør i Doconomy i meldingen.

Gjensidige samarbeider med Svanemerket om gjenoppbygging 

Høyres finansleder ut mot Støres plan om å bruke Oljefondet til klimaformål

Fornybarfondene kraftig i minus i 2021 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

MEST AV DE NORSKE: Henrik Høye, adm. dir i Protector Forsikring topper lønnslisten blant lederne av de norske forsikringsselskapene. | Foto: Protector Forsikring

Dette tjener forsikringstoppene

For abonnenter