Fornybarfondene kraftig i minus i 2021

Mens Handelsbanken Bærekraftig Energi leverte rekordavkastning i fjor, er fondet ned 7,2 prosent hittil i år. Også Storebrand Fornybar Energi er i minus.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Mens bærekraftsfondene leverte formidable resultater i fjor, minner 2021 mer om en hangover for flere av de mest fremtredende fondene.

Dagens Næringsliv skriver at både Handelsbanken Bærekraftig Energi og Storebrand Fornybar Energi er kraftig i minus grunnet stigende rentenivåer og oljepris, i tillegg til at usikkerhet rundt kinesiske reguleringer.

– Det skyldes noen reguleringsforandringer der borte, eller rettere sagt reguleringsforslag, som har skapt usikkerhet i markedet på kort sikt. Aksjemarkedet liker ikke usikkerhet, sier forvalter Patric Lindqvist til Dagens Næringsliv.

Han forvalter Handelsbanken Bærekraftig Energi, som investerer i selskaper innen fornybar energi. Fasiten for 2021 viser hittil en negativ avkastning på 7,2 prosent i 2021, mens fondet var best i klassen i fjor med en avkastning på rekordsterke 138 prosent.

– Mitt fond har en ganske stor eksponering mot Kina. Ser man på lignende fond, har de ofte veldig lite i Kina, eller Asia for øvrig. Vi tenker at skal vi løse klimaproblemer, må vi jobbe der problemet er aller størst, da det på lengre sikt vil være store muligheter, sier Lindqvist til avisen.

Storebrand Fornybar Energi har heller ikke gjort det noe bedre, og er hittil i 2021 ned 9,8 prosent, mens referanseindeksen har styrket seg rundt 4,2 prosent.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også