Landkreditt Forvaltning henter ny toppsjef fra DNB

Etter flere år i DNB blir Anders Petter Wik ny administrerende direktør i Landkreditt Forvaltning. – Et spennende fondsselskap, hvor det er kvalitet i alle ledd, sier den nye sjefen.
Anders Petter Wik er ny administrerende direktør i Landkreditt Forvaltning. | Foto: Landkreditt
Anders Petter Wik er ny administrerende direktør i Landkreditt Forvaltning. | Foto: Landkreditt

Anders Petter Wik er ny administrerende direktør i Landkreditt Forvaltning og tar over etter Per-Erling Mikkelsen, opplyses det i en melding fredag.

– Landkreditt Forvaltning er et spennende fondsselskap, hvor det er kvalitet i alle ledd. Hos oss får kundene tilgang på kvalitetsforvaltere med solide og robuste fond, sier Anders Petter Wik i en melding.

Wik har bred erfaring med fondsforvaltning, salg og ledelse, og kommer fra stillingen som investeringssjef i DNB Livsforsikring AS. Han har også bakgrunn fra flere stillinger i DNB Asset Management.

Wik startet i stillingen i begynnelsen av mars, og er godt i gang med å gjøre seg kjent med både sine nye kollegaer og selskapet han skal lede.

Selv om Wik nå har tatt over det formelle ansvaret som administrerende direktør i Landkreditt Forvaltning, vil ifølge selskapet bli en periode med overlapp mellom Wik og Mikkelsen som sikrer en god overføring og kontinuitet for kundene.

Landkreditt Forvaltning forvalter totalt fem verdipapirfond hvorav to rentefond og tre aksjefond, blant dem Landkreditt Utbytte, som i 2019 og 2020 ble kåret til beste norske aksjefond av fondsanalyseselskapet Morningstar.

– Landkreditt Forvaltning har gjort store sprang de siste årene, og i 2020 leverte selskapet sitt beste resultat noensinne. Vi er sikre på at den sterke utviklingen vil fortsette med Anders Petter ved roret, og ønsker ham hjertelig velkommen til Landkreditt, sier konsernsjef i Landkreditt, Ole Laurits Lønnum i meldingen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også