FinansWatch

Tror korona løftet søkertallene til NHH 

Interessen for økonomi og ledelse ser ut til å øke i usikre tider. Pandemien kan ha vært en bidragsyter til søknadsrekorden ved NHH.

POPULÆRT STUDIESTED: Søkertallet til bachelorprogrammet ved Norges Handelshøyskole slår alle tidligere rekorder. | Foto: Varde Solutions

For andre år på rad kom siviløkonomutdannelsen ved NHH på topp på listen over Norges mest populære studieprogram. Tall fra Samordna opptak viste nylig at 2221 søkere ønsker seg plass ved studieretningen.

– Det var veldig artig. Vi har jobbet mye for det og det er så mange gode utdannelser å velge mellom, så det er alltid gøy å havne på topp, sier prorektor for utdanning ved NHH, Malin Arve, til FinansWatch. 
 
Hun mener det er vanskelig å si akkurat hvorfor de er mest populære blant nye studenter, men trekker frem to årsaker. 
 
– Vi har jobbet veldig målrettet med å vise bredden i økonomifaget, for det er mange som tror dette kun er regnskap. Så har vi også satset mer på bærekraft- og teknologiforståelse. Vi har integrert mer teknologi i emnene vi tilbyr, også ser vi at emner som «bærekraftig økonomi» og «lykken og det gode liv: hvordan ta bedre avgjørelser» er veldig populære, sier Arve.  
 
En grunn til de store søkertallene må også pandemien ta litt av skylden eller æren for.   
 
– Det er nok koronarelatert også. Økonomi og ledelse er utrolig viktig uansett hvilken sektor man er i, men det virker som flere har forstått dette nå. Vi har også egne videreutdanningsprogrammer som ikke akkurat har blitt mindre populære de heller, selv om jeg ikke sitter på noe tall nå, sier hun.

Allerede abonnent? Logg inn.

Les hele artikkelen

Få tilgang i 21 dager gratis.
Det krever ikke kredittkort, og det vil ikke gå over til et betalt abonnement etter endt prøveperiode.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Motta våre daglige nyhetsbrev
  • Full tilgang i vår app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få ubegrenset tilgang til FinansWatch for 1360 kr per kvartal.

Abonnér her

Få ubegrenset tilgang for deg og dine kolleger.

Start en gratis prøveperiode for bedriften i dag

Mer fra FinansWatch

Tryg inngår forlik i underslagssak

I en underslagssak har Sandberg revisjon, On time regnskap, regnskapskonsulent Johnsgaard og Gjensidige forsikring inngått forlik med Tryg forsikring før saken kom opp i Oslo tingrett.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch