Arne Austreid får to nye styreleder-verv

Tidligere konsernsjef i Sparebank 1 SR-Bank Arne Austreid (65) er innstilt som ny styreleder i Eidesvik Offshore pg North Sea Energy Park.
Tidligere SR-Bank-sjef Arne Austreid har fått to nye styrelder-verv i energisektoren. | Foto: Sparebank 1 SR-Bank
Tidligere SR-Bank-sjef Arne Austreid har fått to nye styrelder-verv i energisektoren. | Foto: Sparebank 1 SR-Bank

Tidligere konsernsjef i Sparebank 1 SR-Bank Arne Austreid (65) er innstilt som ny styreleder i Eidesvik Offshore. Det går frem av en melding fra rederiet.

Austreid overtar vervet etter Kolbein Rege (70) som etter nær 27 år som styreleder i rederiet har bedt om å få gå av ved årets generalforsamling 26. mai. 

Austreid har nær 30-års erfaring fra oljeserviceindustrien, og var i 10 år konsernsjef i Sparebank 1 SR-Bank inntil han gikk av med pensjon i desember 2020.

Grønt skifte

Austreid er også valgt til ny styrelder i North Sea Energy Park, et næringsområde over 2500 mål som skal utvikles i Hetlandsskogen. Der skal det blant annet bygges en ny batterifabrikk som Equinor, Hydro og Panasonic står bak.

– De siste årene har vi sett en nedgang i arbeidsplasser i oljeindustrien, og en økning i arbeidsledigheten. Vi står nå i en situasjon hvor vi i Norge og i Rogaland er nødt til å ta noen viktige grep for å skape andre arbeidsplasser. Etableringen av North Sea Energy Park er en viktig del av dette både for Rogaland og for Norge, sier den nye styrelederen til Stavanger Aftenblad.

Vegard Søraunet henter anerkjent Swedbank-forvalter til Aeternum

Kine Hereid forlater Borea Asset Management etter 17 år

Bytter ut bank med båter: – Ingen enkel beslutning   

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå


Les også