FinansWatch

Arne Austreid får to nye styreleder-verv

Tidligere konsernsjef i Sparebank 1 SR-Bank Arne Austreid (65) er innstilt som ny styreleder i Eidesvik Offshore pg North Sea Energy Park.

Tidligere SR-Bank-sjef Arne Austreid har fått to nye styrelder-verv i energisektoren. | Foto: Sparebank 1 SR-Bank

Tidligere konsernsjef i Sparebank 1 SR-Bank Arne Austreid (65) er innstilt som ny styreleder i Eidesvik Offshore. Det går frem av en melding fra rederiet.

Austreid overtar vervet etter Kolbein Rege (70) som etter nær 27 år som styreleder i rederiet har bedt om å få gå av ved årets generalforsamling 26. mai. 

Austreid har nær 30-års erfaring fra oljeserviceindustrien, og var i 10 år konsernsjef i Sparebank 1 SR-Bank inntil han gikk av med pensjon i desember 2020.

Grønt skifte

Austreid er også valgt til ny styrelder i North Sea Energy Park, et næringsområde over 2500 mål som skal utvikles i Hetlandsskogen. Der skal det blant annet bygges en ny batterifabrikk som Equinor, Hydro og Panasonic står bak.

– De siste årene har vi sett en nedgang i arbeidsplasser i oljeindustrien, og en økning i arbeidsledigheten. Vi står nå i en situasjon hvor vi i Norge og i Rogaland er nødt til å ta noen viktige grep for å skape andre arbeidsplasser. Etableringen av North Sea Energy Park er en viktig del av dette både for Rogaland og for Norge, sier den nye styrelederen til Stavanger Aftenblad.

Vegard Søraunet henter anerkjent Swedbank-forvalter til Aeternum

Kine Hereid forlater Borea Asset Management etter 17 år

Bytter ut bank med båter: – Ingen enkel beslutning   

Mer fra FinansWatch

– Bulder Bank skal alltid vera ein utfordrar

– Vi skal halde på utfordrarposisjonen og vil heile tida søkje etter nye måtar og løyse kundane sine utfordringar på, seier direktør i Bulder Bank, Torvald Kvamme, til FinansWatch.

– Det har vært et sterkt kvartal

Det var en svært fornøyd konsernsjef som la fram kvartalsresultatene til Sparebank 1 SMN i går. – Av sparebankene tror jeg vi topper avkastningstabellen, sa Jan-Frode Janson.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch