FinansWatch

Econa får ny leder for samfunn og politikk

Fagforeningen rekrutterer fra egne rekker.

Svein-Egil Jørgensen er ny leder for samfunn og politikk i Econa. | Foto: Econa

Svein-Egil Jørgensen er ny sjef for samfunn og politikk i Econa. Econa har som mål å doble medlemsmassen på 25.000 medlemmer og vil bruke denne rollen til å øke kjennskapen til organisasjonen.

– Økonomiutdanningen er Norges viktigste utdanning. Uten økonomer går ikke samfunnet rundt. I mitt arbeid skal jeg bidra til å synliggjøre enda bedre hva økonomen gjør for Norge, sier Svein-Egil Jørgensen som starter i stillingen 1. mai, i en pressemelding.

Econas leder, Nina Riibe, har nå høye foventninger til avdelingen Jørgensen skal lede.

– Det er viktig for meg at vi utvikler medarbeidere og kan identifisere talent internt. Jørgensen er et stort kommunikasjonstalent. Han får ingen lett oppgave, for forventningene er store. Det er også derfor han har fått jobben, fordi han kjenner organisasjonen godt og har talentet som skal til for å nå målet vårt, sier Riibe.

Econa er ikke fornøyde med at mange økonomer står uorganisert i arbeidslivet.

– Det er for mange økonomer i dag, som ikke er en del av en fagforening. Vi økonomer utdannes til å tenke selvstendig. Econa må vise at også økonomer trenger et fellesskap. Enten det er for å sikre arbeidstakernes rettigheter, få markedets beste tilbud på bank, forsikring og juridisk bistand – eller det er for å bidra til at vårt yrke har den standingen den fortjener i samfunnet. Dette går ikke av seg selv, sier Riibe.

Jørgensen har en Excecutive MBA fra Hult Business School i London og har tidligere studert PR og kommunikasjonsledelse ved BI. Han har vært tilknyttet Econa i ulike roller de siste syv årene.

Resurs Bank rekrutterer ny CFO internt

Forvalter Fredrik Thoresen forlater Storebrand

Dfind: Kulturen avgjør om selskapene i finans klarer å tilpasse seg  

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch