Regnskap Norge får ny administrerende direktør

Henter sin nye leder fra Kommunalteknisk forening.
Rune Aale-Hansen vil tiltre som ny administrerende direktør for Regnskap Norge i september. | Foto: Alex Asensi
Rune Aale-Hansen vil tiltre som ny administrerende direktør for Regnskap Norge i september. | Foto: Alex Asensi

Den første september vil Rune Aale-Hansen tiltre som ny administrerende direktør for Regnskap Norge. Aale-Hansen kommer fra stillingen som administrerende direktør for Kommunalteknisk forening.

Regnskap Norge sier de valgte Aale-Hansen på grunn av hans lange og brede erfaring med organisasjonsliv, politikk og næringspolitikk.

– Hans erfaring samsvarer godt med vår strategi om å løfte bransjens betydning i det norske samfunnet. Vi skal fortsette arbeidet med å være en synlig samfunnsaktør – som både påvirker og setter dagsorden. Regnskap Norge skal være et naturlig samlingspunkt for medlemmene og fronte saker på vegne av hele bransjen. Medlemmene i fokus er en av kjerneverdiene til foreningen. Rune har den rette bakgrunnen og er en lagspiller som vet hvor viktig det er å stå sammen som bransjeforening, sier styreleder i Regnskap Norge, Peer Veiby i en pressemelding.

Rune Aale-Hansen er utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen BI. Han har vært innom ulike virksomheter som Dyno Industrier, Utenriksdepartementet, Europakommisjonen, YS og nå sist Norsk Kommunalteknisk Forening. I tillegg har han vært folkevalgt i 16 år.

– Jeg har lang fartstid i forskjellige medlems- og kunnskapsorganisasjoner og liker dynamikken man finner der, hvor man kan trekke veksler på kunnskap og kompetanse fra både store og små medlemsbedrifter over hele landet. Dette gleder jeg meg til, sier Aale-Hansen.

Nåværende administrerende direktør i Regnskap Norge, Christine Lundberg Larsen, går over i ny stilling 1. mai i år. Frem til Rune Aale-Hansen starter 1. september vil økonomileder i Regnskap Norge, Christian Engeskaug, fungere som konstituert administrerende direktør for foreningen.

Styrer unna spekulative aksjer

Espen Opedal sier rekrutteringen av IT-hoder er Trygs største sårbarhet

DNB styrker kommunikasjonsteamet med to nye hoder 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også