Ny sjef for Banqsoft-eier

Ny konsernsjef i det danskbaserte KMD-konsernet, som eier det norske fintech-selskapet Banqsoft, blir fra 1. april blir Per Johansson. Han tar over for Eva Berneke, som etter syv år forlater konsernet.
Per Johanson blir konsernsjef i KMD første april. | Foto: KMD
Per Johanson blir konsernsjef i KMD første april. | Foto: KMD

Per Johansson er blitt rekruttert internt i KMD, hvor han har vært direktør og medlem av toppledelsen siden 2018, framgår det av en pressemelding. Tidligere har han vært en del av den svenske toppledelsen i det nordiske IT-selskapet TietoEvry. Johansson er også styreformann i Banqsoft, en viktig norsk aktør i det nordiske markedssegmentet for programvareløsninger for finansielle tjenester.

Satsing hjemme og ute

Per Johansson ser et stort potensial for fortsatt utvikling av KMD-konsernet som en del av NEC Corporation.

– KMD har i flere år hatt en flott strategisk utvikling, og NECs eierskap utgjør et solid fundament for de neste trinnene på den strategiske reisen. Vår viktigste oppgave er å opprettholde den sterke satsingen på hjemmemarkedet, samtidig som vi tydeliggjør det internasjonale fotavtrykket til vår skalerbare programvarevirksomhet, sier Per Johansson.

Etter sju år som konsernsjef, hvor Berneke ledet KMDs integrasjon inn i NEC-familien, føler hun seg klar til å gå videre.

– Å lede KMD gjennom de siste syv årene har vært en spennende reise, med en rekke endringer og nye prosjekter. KMD har gått fra å være en lokal IT-leverandør som fokuserte på dansk offentlig sektor til å bli en nordisk multisektorvirksomhet innenfor IT-programvare og -løsninger, sier Berneke.

Etter nesten 14 år i Danmark reiser Eva Berneke og familien hennes til Paris.

Finansbransjen planlegger oppbemanning i 2021

Eger (46) blir ny leder av Nordea Fondene i Norge

Hun er ny fondssjef i Nordnet 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også