Eger (46) blir ny leder av Nordea Fondene i Norge

Nicolay Eger tiltrer 1. april, og tar over etter Petter Hermansen som har ledet Nordea Fondene siden 2014.
Nicolay Eger, ny leder i Nordea Fondene. | Foto: Nordea
Nicolay Eger, ny leder i Nordea Fondene. | Foto: Nordea

– Nordea Fondene har hatt god vekst de siste årene og blir et viktig område fremover. Vi setter stor pris på at Nicolay Eger har takket ja til stillingen, og vi er sikre på at han er rett mann til å tilføre Nordea Fondene videre vekst, sier Snorre Storset, leder for Asset and Wealth Management i Nordea, i en pressemelding.

Nicolay Eger tiltrer 1. april, og tar over etter Petter Hermansen som har ledet Nordea Fondene siden 2014.

Øker fokuset på bærekraft

Eger har vært i Nordea siden 2016, og kommer fra rollen som leder for spare- og investeringsområdet i PeB. Han har tidligere også vært områdebanksjef og banksjef. Før han begynte i Nordea var han leder for flere verdipapirforetak, opplyser banken.

– De lave rentene har gjort at nordmenn virkelig har fått øynene opp for alternative sparemåter, og veksten i fondsparing har skutt fart de siste årene. Den veksten skal vi bygge videre på. Det skal vi gjøre ved å fortsette å gi kundene våre gode råd rundt fondssparing og ikke minst legge til rette for at kundene enkelt kan velge bærekraftige sparevalg. Vi tror det er her veksten vil komme i årene som kommer, sier Storset.

– Eger er ambisiøs, energisk og har masse kunnskap på spareomådet. Vi gleder oss til å få ham om bord, sier Henrika Vikman, administrerende direktør i Nordea Fondene. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også