Finansbransjen planlegger oppbemanning i 2021

Tall fra ManpowerGroup viser at det er langt flere som planlegger å ansette enn å nedbemanne i kommende kvartal.
Arkivbilde. Bank- og finanssenteret Barcode i Oslo. | Foto: Johan Stub
Arkivbilde. Bank- og finanssenteret Barcode i Oslo. | Foto: Johan Stub

ManPowerGroups bemanningsbarometer viser at bank og finans er den sektoren med mest positiv bemanningsutsikt i andre kvartal, skriver Finansfokus.

– Bemanningsutsiktene for 2. kvartal 2021 er positive, spesielt innenfor bank, finans og forsikring. Her er det 16 prosentpoeng flere arbeidsgivere som planlegger oppbemanning enn nedbemanning, sier konserndirektør Frode Halvorsen i ManpowerGroup til Finansfokus. 

16 prosentpoeng utgjør en økning på syv prosentpoeng fra første kvartal i år.

Koronaåret 2020 bød på bråstopp i bruk av midlertidig ansatte fra Manpower, og til tross for at det ikke ble sagt opp eller permittert noen i finansbransjen var det heller ikke behov for å oppbemanne. Nå er det imidlertid høyere etterspørsel etter kundebehandlere til forsikring og bank igjen.

– Når vi oppsummerer 2020, så har det vært et spesielt år med mye usikkerhet og mange bekymringer både hos arbeidstakerne, kundene og i ManpowerGroup. Bank og forsikring er vårt største forretningsområde, så derfor merket vi raskt den unntakstilstanden som pandemien ga. Men etter hvert som vi fikk oversikt over situasjonen og dialogen med våre kunder, så fant vi gode løsninger sammen. Til slutt ble hele 95 prosent av vikariatene iverksatt, forteller Frode Halvorsen. 

Manpower ser også at det har oppstått et kompetanse- og tygghetsgap i bransjen.

– Pandemien har skapt et enda større gap mellom dem som har attraktiv kompetanse og dem som er mindre attraktive på arbeidsmarkedet. De sistnevnte er mer utsatt for permittering og oppsigelser. Derfor er det viktigere enn noen gang tidligere å ha relevant kompetanse, og være det vi kaller employable. Dette er ett ansvar som må eies av både arbeidstakerne og arbeidsgiverne, sier konserndirektør Frode Halvorsen. 

CFA Society Norway slår seg sammen med Norske Finansanalytikeres Forening

Hun er ny fondssjef i Nordnet

Frode Berg tror ikke vi vet hvordan en lånegiver ser ut om fem år 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også