FinansWatch

SpareBank 1 Finans Midt-Norge har ansatt en teknolog som toppsjef

Andreas Eieland (40) er ansatt som ny administrerende direktør i SpareBank 1 Finans Midt-Norge. Han trekker selv frem at bank er en ny bransje for ham.

– Bank er en ny bransje for meg, men det er det heldigvis veldig mange som er eksperter på i Sparebank 1 Finans Midt-Norge, sier Andreas Eieland, ny administrerende direktør i SpareBank 1 Finans Midt-Norge. | Foto: Powel

Eieland som er utdannet sivilingeniør i teknisk kybernetikk ved NTNU tar nå over et selskap med 35 ansatte og avtaler for leasing og billån for nærmere ti milliarder kroner, skriver Adressa.

Ifølge Eieland ble han motivert av at de han jobbet med i ansettelsesprosessen var «åpne for å se utenfor den tradisjonelle profilen for en leder i bank», uttaler han i en pressemelding.

– Bank er en ny bransje for meg, men det er det heldigvis veldig mange som er eksperter på i Sparebank 1 Finans Midt-Norge. Jeg gleder meg til å starte, både det å lære mange nye folk å kjenne og ikke minst lære en ny bransje og ny distribusjonsmodell, uttaler Eieland i meldingen.

– Vi er veldig fornøyde med å få Andreas med på laget. Han har kunnskap og erfaring som finansnæringen trenger, sier bankens styreleder Vegard Helland til avisen.

Dugnadsånden gir ikke lenger glede i arbeidssituasjonen

Kirstin Sletten har vært med på nesten fem tiår med bank-historikk

12 medarbeidere i Sbanken har tatt sluttpakker 

Mer fra FinansWatch

– Bulder Bank skal alltid vera ein utfordrar

– Vi skal halde på utfordrarposisjonen og vil heile tida søkje etter nye måtar og løyse kundane sine utfordringar på, seier direktør i Bulder Bank, Torvald Kvamme, til FinansWatch.

– Det har vært et sterkt kvartal

Det var en svært fornøyd konsernsjef som la fram kvartalsresultatene til Sparebank 1 SMN i går. – Av sparebankene tror jeg vi topper avkastningstabellen, sa Jan-Frode Janson.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch