FinansWatch

12 medarbeidere i Sbanken har tatt sluttpakker

Sbanken skulle kutte 50 årsverk. Sarah Lunde Mjåtvedt, hovedtillitsvalgt for Finansforbundet i Sbanken, melder nå at 12 medarbeidere har tatt frivillige sluttpakker, mens de øvrige har fått nye roller i organisasjonen.

Foto: Jörgen Skjelsbæk

– I forbindelse med årsrapporten i februar ble det sagt fra ledelsen at banken skulle redusere bemanningen med inntil 50 årsverk. Tallet ble deretter redusert til 25 årsverk, og det ble gitt et tilbud om frivillige sluttpakker. 12 medarbeidere valgte å ta en sluttpakke, og resten klarte man å finne nye roller til i organisasjonen. En slik prosess er alltid krevende for en organisasjon, og vi er veldig glade for at man aldri nærmet seg det skrittet å vurdere oppsigelser, skriver Mjåtvedt i en e-post til Finansfokus.

Ifølge kommunikasjonssjef Kristian Fredheim har banken tatt godt vare på de som måtte slutte.

– Det er sjelden en lite dramatisk opplevelse å skulle nedbemanne i en virksomhet. Vi føler vi har tatt godt hånd om de som dessverre måtte takke av i Sbanken for nå, men det er selvsagt ikke uten at mange følelser er involvert, skriver Fredheim i en e-post til Finansfokus.

Administrerende direktør Øyvind Thomassen i Sbanken uttalte i november til FinansWatch at banken i god rute for å nå kostnads- og bemanningsmål innen utgangen av året.

– Vi ønsket å redusere antall ansatte, både faste, vikarer og konsulenter. Vi var 425 årsverk da året startet og ved slutten av året skal vi være 375 årsverk. Nedbemanningen ble gjennomført i første kvartal og folk slutter sakte, men sikkert, sa Thomassen og la til:

– Det ble ansatt 200 nye mennesker før jeg overtok sjefsstolen og da var agendaen bred og stor. Nå når vi satser smalere trenger vi ikke så mange ansatte lenger.

– Hvordan har nedbemanningsprosessen vært?

– Forrige nedbemanning skjedde i 2004 så det kom nok litt som et sjokk for en del, sa Thomassen og fortsatte:

– Men selv om det var overraskende tror jeg folk forstår hvorfor vi ikke kan være så mange ansatte og fortsette slik vi gjorde.

Mer fra FinansWatch

Sparebanken Vest vil vekse i bedriftsmarknaden

Banken meiner Vestlandet vil bli vinnaren i framtidas lågutsleppssamfunn og ser eit stort vekstpotensiale innafor viktige næringar som sjømat, fornybar, maritim, samt prosessindustrien.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch