Sparebankstiftelse starter nytt 100 millioners-fond

Investeringsstiftelsen Hardanger Voss starter et fond på 100 millioner som skal investere i startups i regionen.
FORNØYDE: Per Berge fra Sparebankstiftelsen Hardanger signerer avtalen, med prosjektleder Torstein Skage i bakgrunnen | Foto: Sverre Hjørnevik
FORNØYDE: Per Berge fra Sparebankstiftelsen Hardanger signerer avtalen, med prosjektleder Torstein Skage i bakgrunnen | Foto: Sverre Hjørnevik

Sparebankstiftelsen Hardanger, Voss Sparebank og lokalkommunene i Ulvik, Eidfjord, Kvam, Ullensvang og Voss går sammen for å starte «Hardanger Voss-fondet». Fondet skal investere i lokale startups for å øke aktiviteten i det lokale næringslivet. 

«Vi har i tre år arbeidet med en modell for den nye investeringsstiftelsen sammen med kommuner i regionen. Investeringsstiftelsen skal i høst opprette et såkornfond som skal investere i gründer- og vekstviksomheter i regionen. Vi ønsker å gjøre regionen attraktiv å både bo og arbeide i, og vi ønsker å bidra til å skape nye kompetansearbeidsplasser og øke gründerkulturen» sier Per Berge fra Sparebankstiftelsen Hardanger. 

Berge konstaterer at mesteparten av fondet vil bli investert i oppstartsvirksomheter, men at noe vil gå til andre ting. 

«Vi ser for oss at fondet vil investere hoveddelen av kapitalen i gründervirksomheter med vekstpotensial, en del av kapitalen vil gå til omstilling av eksisterende virksomheter mens noe av kapitalen vil gå til investeringer i virksomheter som gir ringvirkninger for regionen».

Jørund Rong, administrerende banksjef i Voss Sparebank, tror fondet vil være avgjørende for å styrke verdiskaping og vekst i lokalsamfunnet. 

«For hele regionen vår vil tilgang på kapital til næringsetablering være avgjørende for nyskaping, vekst og fremgang. Investeringsstiftelsen vil således komme felleskapet til gode på mange vis, både på Voss og i Hardanger», sier banksjefen. 

Fondet starter opp høsten 2024. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også