Rekordvekst i arbeidsplasser og skatteinntekter fra Norfund-investeringer

Norfunds investeringer har skapt rekordmange nye arbeidsplasser og økte skatteinntekter, viser fondets årsrapport for 2023.
LEGGER FREM ÅRSRAPPORT: Tellef Thorleifsson er administrerende direktør i det statlige utviklingsselskapet Norfund. | Foto: NTB
LEGGER FREM ÅRSRAPPORT: Tellef Thorleifsson er administrerende direktør i det statlige utviklingsselskapet Norfund. | Foto: NTB
NTB

– Lønnet arbeid er den bærekraftige veien ut av fattigdom, og i et krevende år for mange fattige land er vi glade for å kunne rapportere om en rekordøkning i antallet arbeidsplasser, sier Norfunds administrerende direktør Tellef Thorleifsson.

Norfund, statens investeringsfond for utviklingsland, har som formål å skape jobber og forbedre levekår gjennom bærekraftige investeringer.

Ved utgangen av 2023 var 625.000 personer ansatt i selskaper som Norfund har investert i, enten direkte eller gjennom fond. Tall fra fondets selskaper viser en økning på 37.200 nye arbeidsplasser fra 2022 til 2023.

I tillegg til arbeidsplasser, har investeringene ført til en økning i skatteinntekter. Totalt betalte selskapene i Norfunds portefølje 32,7 milliarder kroner i skatt i 2023, hvorav 21,2 milliarder var i Afrika.

– Økte skatteinntekter er avgjørende for at myndighetene i fattige land skal bli uavhengige av bistand og ha råd til å tilby grunnleggende tjenester som utdanning og helsehjelp, sier Thorleifsson.

Norfund har søndag offentliggjort noen av nøkkeltallene fra årsrapporten, som legges fram 18. juni.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også