BankID BankAxept kjøper Beaufort – oppretter nytt forretningsområde

BankID BankAxept kjøper teknologiselskapet Beaufort for å styrke seg i markedet for antihvitvaskingstjenester. Nå danner BankID BankAxept et eget forretningsområde for kundesjekktjenester.
KJØPES OPP: Daglig leder Kjetil Anfinnsen i Beaufort og administrerende direktør Øyvind Westby Brekke i BankID BankAxept er optimistiske for utsiktene. | Foto: Sverre Chr. Jarlid BankID BankAxept
KJØPES OPP: Daglig leder Kjetil Anfinnsen i Beaufort og administrerende direktør Øyvind Westby Brekke i BankID BankAxept er optimistiske for utsiktene. | Foto: Sverre Chr. Jarlid BankID BankAxept

Teknologiselskapet Beaufort Solutions kjøpes opp av BankID BankAxept. Sammen skal de danne grunnlaget for et eget «Know Your Customer»-forretningsområde i BankID BankAxept, skriver sistnevnte i en pressemelding. 

Det nye forretningsområdet skal ledes av Eva Cecilie Sandberg.

– Vi rigger oss nå for å ta betydelige steg i markedet, og levere ledende løsninger for kundekontroll og bekjempelse av hvitvasking og økonomisk kriminalitet. Med et mer robust og sammenkoblet lag vil vi jobbe mer i takt på tvers. Det kommer våre felles kunder til gode, sier Sandberg i pressemeldingen.

Begge selskapene tilbyr i dag antihvitvaskingstjenester. Ved innlemmelsen av Beaufort vil kundesjekktjenesten til BankID BankAxept oppgraderes og fornyes. 

– Vi skal ta med oss det beste fra dagens kundesjekk- og Beaufort-plattform, og gå sammen for å realisere våre ambisjoner om å lage markedets mest brukervennlige saksbehandlingssystem for KYC og antihvitvasking, sier Sandberg. 

Beaufort blir i utgangspunktet et heleid datterselskap av BankID BankAxept, men vil på sikt bli innlemmet i antihvitvaskingstjenesten Kundesjekk. 

– Markedet for antihvitvaskingstjenester er i stor utvikling. Vi ser derfor et tydelig behov for konsolidering, og har sammen med Beaufort kommet frem til at tiden nå er riktig for å satse videre sammen, sier administrerende direktør i BankID BankAxept, Øyvind Brekke i pressemeldingen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også