Verdane sparker innside-siktet ansatt

Private equity-forvalteren falt bevis på grove regelbrudd knyttet til innsidehandel, og har sparket den varetektsfengslede ansatte.
TOK GREP: Verdane-sjef Bjarne Lie har sparket en av de to varetektsfengslede ansatte. | Foto: PR
TOK GREP: Verdane-sjef Bjarne Lie har sparket en av de to varetektsfengslede ansatte. | Foto: PR

13 nordmenn og tolv svensker ble forrige uke pågrepet og siktet for ulovlig innsidehandel. Blant de siktede var to ansatte i den norske private equity-forvalteren Verdane, som forvalter verdier på rundt 75 milliarder kroner.

En av dem er var senior ansatt i Verdane, og han er av svenske Økokrim pekt ut som hovedmannen i nettverket med 13 nordmenn. Han er nå varetektsfengslet, og det samme er en svensk Verdane-ansatt. Politiet mener disse to fungerte som bindeleddet mellom de svenske og norske i saken.

Verdane har nå undersøkt kommunikasjonen mellom sine to fengslede ansatte, der de fant bevis på grove regelbrudd knyttet til innsidehandel. Det sier toppsjef Bjarne Lie til DN.

– Vi må ta vare på han det gjelder, men vi har også et ansvar for våre investorer og for våre ansatte. Han har ikke jobbet med investeringene på noen måte, men vi forvalter andre menneskers penger og lever av tillit. Da kan vi ikke konstatere at ledende ansatte bevisst foretar grove brudd på sentrale interne regler, uten å ta affære. Derfor er han avskjediget.

Lie understreker at han ikke tar stilling til skyldspørsmålet, og opplyser at de ikke har funnet tegn til at andre Verdane-ansatte har vært involverte. Den ansatte som fikk sparken erkjenner ikke straffskyld, opplyser hans advokat til avisen.

– Han har forståelse for at arbeidsgiver må reagere, men han ser frem til å møte arbeidsgiver for selv å redegjøre for de faktiske omstendigheter i saken. Han presiserer imidlertid at han fortsatt avviser at saken dreier seg om innsidehandel, sier Petar Sekulic.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også