To Verdane-ansatte siktet for innsidehandel

– For oss er dette et totalt sjokk, sier Verdane-sjefen. 
SJOKKERT: Verdane-sjef Bjarne Lie sier de har suspendert de to ansatte som er siktet for innsidehandel. | Foto: Verdane
SJOKKERT: Verdane-sjef Bjarne Lie sier de har suspendert de to ansatte som er siktet for innsidehandel. | Foto: Verdane

13 nordmenn og tolv svensker ble forrige uke pågrepet og siktet for ulovlig innsidehandel. Blant de siktede er to ansatte i den norske private equity-forvalteren Verdane, som forvalter selskaper med en verdi på rundt 75 milliarder kroner. En av dem er en senior ansatt.

– For oss er dette et totalt sjokk. Foreløpig har vi svært lite informasjon. Vi kan ikke ta stilling til det juridiske skyldspørsmålet, så vi må ta vare på de ansatte, sier toppsjef Bjarne Lie i Verdane til DN.

Det er ikke bekreftet hvilket selskap det er snakk om, men ifølge Dagens Industri skal det være det svenske selskapet Pagero Group, som ble tatt av børs etter en budkrig i mars. I perioden de angivelige innsidehandlene skal ha funnet sted steg aksjen hele 200 prosent.

Verdane har en liste med noterte selskaper de ansatte ikke får lov til å handle i, og der har Pagero Group stått oppført siden november 2022, skriver avisen.

– Vi har veldig strenge interne regler og retningslinjer for aksjehandel. Om anklagene slik vi forstår dem stemmer, er det inntrufne et eklatant brudd på disse. Vi har suspendert dem det gjelder med umiddelbar virkning, men de er fortsatt ansatt i selskapet. Vi kan ikke anta skyld, sier Lie.

De to som er ansatt i Verdane er fengslet med brev- og besøksforbud i Norge og Sverige. Ingen av dem erkjenner straffskyld.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også