Passerte én milliard i tilrettelagt kapital – taper fortsatt penger

Folkeinvest har tapt nær 32 millioner kroner siden oppstarten i 2016. Selskapet bedret driftsresultatet i fjor, men bunnlinjen ble trukket ned av økte finanskostnader. 
OPTIMISTISK: Øyvind Fries og kollegene ser bedring i driften, men har fortsatt et stykke igjen til break even.. | Foto: Folkeinvest
OPTIMISTISK: Øyvind Fries og kollegene ser bedring i driften, men har fortsatt et stykke igjen til break even.. | Foto: Folkeinvest

Folkeinvest har siden oppstarten i 2016 tapt nær 28 millioner kroner, og 2023 endte med et underskudd på snaue 9 millioner kroner. 

Årsrapporten til selskapet viser at driften går noe bedre. Selskapet leverer et negativt driftsresultat på snaue 8 millioner kroner, opp fra et negativt driftsresultat på like under 12 millioner kroner i 2022. Salgsinntektene har også steget med 1 million kroner siden 2022. 

– Det er ikke uventet. Vi økte omsetningen i 2023, og sammenlignet med mindre og større aktører i verdipapirsegmentet kan vi vise til vekst. Det ga oss driv, men et krevende kapitalmarked og usikkerhet rundt endrede rammebetingelser fra regjeringen har vært lite fordelaktige, sier Øyvind Fries til Finansavisen

Folkeinvest ble stiftet i 2015, og er en plattform for kjøp av aksjer i norske selskap som ikke er børsnotert. 

Til Finansavisen forteller Fries om viktige strategiske grep gjort i 2023. 

– Vi inngikk en avtale med SR-Bank og kjøpte Monio, som i dag heter Folkeinvest Formidling. Med det tok vi steget fra å være et verdipapirforetak til å bli et digitalt meglerhus for alle, sier Fries. 

Ifølge nettsidene til Folkeinvest har selskapet tilrettelagt for at 1,14 milliarder kroner i egenkapital til norske oppstartsselskap. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også