Verdane-ansatt pekt ut som hovedmann i innsidenettverk

De mistenkte i Norge fikk over 10 millioner kroner i gevinst fra innsidehandelen. Til politiet skal en Verdane-ansatt ha forklart at han var i en presset økonomisk situasjon.
TO ANSATTE PÅGREPET: Verdane-fondene forvalter verdier for over 75 milliarder kroner, og har kontor like ved rådhuset i Oslo. | Foto: Skjermbilde Google Maps
TO ANSATTE PÅGREPET: Verdane-fondene forvalter verdier for over 75 milliarder kroner, og har kontor like ved rådhuset i Oslo. | Foto: Skjermbilde Google Maps

13 nordmenn og tolv svensker ble forrige uke pågrepet og siktet for ulovlig innsidehandel. Blant de siktede er to ansatte i den norske private equity-forvalteren Verdane, som forvalter selskaper med en verdi på rundt 75 milliarder kroner.

Ekobrottsmyndigheten, svenske Økokrim, peker ut en av de ansatte i Verdane som hovedmannen i gruppen av de norske siktede, skriver DN. Han er nå varetektsfengslet.

En Verdane-ansatt i Sverige er også pågrepet, og politiet mener disse to er bindeleddet mellom de svenske og norske mistenkte i saken.

– De mistenkte i Norge har over ti millioner svenske kroner i gevinst til sammen, sier påtaleansvarlig Pontus Hamilton.

I fengslingskjennelsen fremgår det at de norske siktede har handlet aksjer for «et tosifret millionbeløp» i det svenske selskapet Pagero Group, kort tid før et kursdrivende bud på selskapet, skriver DN.

– De fleste fikk en premie på 71 prosent, da aksjen gikk til 36 kroner. Men det var noen som holdt på aksjene helt til den gikk til 50, sier Hamilton til avisen.

I politiavhør skal den den norske Verdane-ansatte ha forklart at han var i en presset økonomisk situasjon blant annet på grunn av et boligkjøp, noe politiet mener styrker mistanken mot ham. Hans forsvarer sier han ikke erkjenner straffskyld.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også