Slet med kundeflukt og milliardtap – fikk sterkt comeback

Delphi Fondene har lagt bak seg tre tunge år, men i 2024 har fondene gjort det knallsterkt.
UTFORDRENDE: Adil Shah, porteføljeforvalter Delphi Fondene, legger ikke skjul på at 2021 og 2022 ble to tøffe år. | Foto: Foto: Delphi Fondene
UTFORDRENDE: Adil Shah, porteføljeforvalter Delphi Fondene, legger ikke skjul på at 2021 og 2022 ble to tøffe år. | Foto: Foto: Delphi Fondene

2,7 milliarder kroner har fosset ut av Delphi-fondene de siste tre årene, ifølge tall fra Verdipapirfondenes forening. To av fondene har også forsvunnet; Delphi Green Trends, som er lagt ned, og Delphi Europe, som er bakt inn deres globale aksjefond.

Mens det har gått bedre med selskapets globale fond, har det gått verre med det norske og nordiske, som har levert en avkastning på henholdsvis 4,1 og 3 prosent de siste tre årene. Justert for inflasjon og trukket for plattformavgift, har kundenes penger tapt seg i verdi.

Adil Shah er porteføljeforvalter i Delphi Norden, og erkjenner til DN at avkastningen har vært utfordrende.

– Jeg tenker at det er ingen tvil om at det har vært en utfordrende periode, punktum. Men så tenker jeg samtidig at det er en litt tilfeldig periode. Siden Delphi Nordens oppstart har fondet slått indeks og gitt over ti prosent årlig avkastning, sier han til avisen.

Hittil i 2024 har trenden mildt sagt snudd. Delphi Global har levert en avkastning på 27,5 prosent, mer enn noen andre aktivt forvaltede globale aksjefond i Norge. Delphi Norden har steget 13,8 prosent i år.

Delphi Fondene ble slått sammen med Storebrand Fondene i 2002, og er i dag en del av fondsporteføljen til Storebrand Asset Management.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også