Argentum nærmere to milliarder kroner i overskudd

– Alle vil naturlig nok ha oss med på laget, sier administrerende direktør Espen Langeland. 
Administrerende direktør i Argentum, Espen Langeland, mener at tilgangen på investeringsmuligheter aldri har vært større for selskapet.
Administrerende direktør i Argentum, Espen Langeland, mener at tilgangen på investeringsmuligheter aldri har vært større for selskapet.

Argentums årsresultat for 2023 er klart. Tallene viser et overskudd på 1,8 millarder kroner. Investeringsporteføljen kastet av seg 14,6 prosent før egne kostnader, og 13,9 prosent justert for egne kostnader. 

– Dette er sterke resultater, og vi er glade for at vi nok et år kan levere milliardresultater, sier Espen Langeland, administrerende direktør i Argentum i en pressemelding. 

Ved utgangen av året hadde selskapets investeringsportefølje en markedsverdi på 15 milliarder kroner. Porteføljen har siden oppstarten i 2001 hatt en årlig avkastning på 15,6 prosent før kostnader. Selskapet skriver at kapitalmarkedet fortsatt sees på som krevende. 

– Høy inflasjon, stigende renter, økt geopolitisk uro og lavere økonomisk aktivitet, preget den globale økonomien i 2023. Dette ga også et mer utfordrende bakteppe for private equity-bransjen. Både investeringsbeslutninger og forvaltning av porteføljeselskap påvirkes av den makroøkonomiske situasjonen. Likevel ser vi at våre investeringer har levert god avkastning og at private equity har vist seg å være motstandsdyktig i de usikre tidene, sier Langeland, og legger til: 

– For Argentums del har tilgangen på investeringsmuligheter aldri vært større. Alle vil ha oss med på laget, naturlig nok. Og det er veldig mye spennende som skjer i markedet. I vår underliggende portefølje har vi eksempler på digitale løsninger som forenkler hverdagen til folk, helseteknologi som gjør livet enklere for mennesker i sårbare situasjoner samt teknologiske løsninger som gir effektivitetsgevinster for store og små bedrifter.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også