Fondskunder fortsetter kjøpstrenden

Fondskundene i investeringsplattformen handlet seg til en rekordmåned i februar. Kjøp- og salgsaktiviteten holder seg i årets tredje måned. 
TETT BAK REKORDMÅNED: Februar var en rekordmåned for investeringsplattformen, den positive trenden fortsetter i mars, sier spareøkonom i Nordnet, Bjørn Erik Sættem. | Foto: Nordnet
TETT BAK REKORDMÅNED: Februar var en rekordmåned for investeringsplattformen, den positive trenden fortsetter i mars, sier spareøkonom i Nordnet, Bjørn Erik Sættem. | Foto: Nordnet

Fondskundene i Nordnet fortsatte den positive kjøpstrenden i mars og nettokjøpte aksjefond for 904 millioner kroner. Rentefond ble kjøpt for 211 millioner kroner, og kombinasjonsfond for 54 millioner kroner. 

Nettokjøpet av fondsandeler endte i mars endte på hele 1.169 millioner kroner, fordelt på et totalt kjøp på 2.686 millioner kroner og et salg på 1.517 millioner kroner. 

– Nettokjøpet av fond i mars var nesten like høyt som i februar, som var en rekordmåned. På tross av at vi er på eller nær rekordnoteringer på flere av verdens største børser, har ikke Nordnets fondskunder høydeskrekk, sier Bjørn Erik Sættem, spareøkonom i Nordnet i pressemeldingen. 

Vekst på Oslo børs og fortsatt kronesvekkelse

Oslo børs steg 5 prosent i årets tredje måned, dratt av en positiv oljepris. Kronen fortsatte å svekke seg i mars, med omkring 3 prosent mot dollar og euro. 

Verdensindeksen steg i mars med 3 prosentpoeng, målt i dollar. To sentrale faktorer til den positive veksten er en bred positiv innstilling til kunstig intelligens, og forhåpninger om rentekutt i USA. 

Som ventet holdt USA styringsrenten uendret på intervallet 5,25 til 5,5 prosent på rentemøtet 20. mars. Noe som ga positive virkninger i aksjemarkedet. 

– Den brede amerikanske aksjeindeksen S&P 500 avsluttet mars måned med nok en rekordnotering. Nå har S&P 500-indeksen steget mer enn 10 prosent to kvartaler på rad, noe som er meget uvanlig, sier Sættem. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også