Nordeas aksjefond kåret til Norges beste

Aksjefondet Nordea Norge Verdi ble kåret til beste norske aksjefond av det amerikanske analysebyrået Morningstar. 
FORNØYDE: Robert Næss, Ruben Knudsen og Bjørn Stoplestad er leder for Nordea Funds og svært fornøyde over å vinne flere kåringer.
FORNØYDE: Robert Næss, Ruben Knudsen og Bjørn Stoplestad er leder for Nordea Funds og svært fornøyde over å vinne flere kåringer.

Seiersfondet har vunnet akkurat samme pris for 10 år siden forteller investerinsdirektør i Nordea, Robert Næss i en pressemelding. Han forteller videre at å få prisen nok en gang bekrefter at strategien deres er solid og gir avkastning over tid. 

– Det handler om å kjøpe gode og veldrevne selskaper som tjener penger stort sett hvert år, og selskaper som har en grei verdsettelse, som vi har troen på at gir en god avkastning over tid, sier Næss i pressemeldingen.

Fondet har slått Oslo Børs Fondindeks på avkastning de siste 10 og 20 årene. Oslo Børs har hatt en årlig avkastning på 9,3 prosent siste 20 årene, mens Nordea Norge Verdi har hatt en årlig avkastning på 11,3 prosent. 

Nordea stakk også av med seieren for beste norske globale aksjefond, Nordea Global Enhanced growth NOK. Porteføljeforvalter Ruben Knudsen forteller at strategien bak fondet er Enhanced-prosessen. 

– Strategien er utformet for å være nærmere referanseindeksen enn hva et normalt aktivt fond ellers ville gjort, vi prøver å finne midtveien mellom passive og aktive strategier, så det er veldig tilfredsstillende at vi har slått referanseindeksen relativt jevnt siden fondet ble lansert i 2017, sier Knudsen.

Morningstar Award kårer hvert år de beste fondene som selges i Norge. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også