KLP melder om stor økning i forvaltningskapitalen fra eksterne kunder

KLP Kapitalforvaltning har økt forvaltningskapitalen fra eksterne kunder raskt gjennom hele 2023, og fjerde kvartal var intet unntak. 
Foto: Pr/klp
Foto: Pr/klp

KLP Kapitalforvaltning økte i fjerde kvartal forvaltningskapitalen for eksterne kunder med 10,4 prosent til totalt 179,2 milliarder kroner. I løpet av året har den eksternt forvaltede kapitalen økt med 33,5 prosent.

Størstedelen av KLP Kapitalforvaltnings midler forvaltes på vegne av pensjonsselskapet og dets datterselskaper. Dette betyr at den samlede forvaltningskapitalen økte med mer beskjedne 6,3 prosent i fjerde kvartal og endte på 760 milliarder kroner ved utgangen av året. Den årlige vekstraten var 18,8 prosent. 

KLP Kapitalforvaltning fikk en netto tilførsel på 1,8 milliarder kroner til sine verdipapirfond i løpet av kvartalet. For hele året var den totale netto tilførselen 13,9 milliarder kroner, godt hjulpet av tilførsler fra eksterne kunder på 17,2 milliarder kroner. 

Sammenlignet med sine nordiske konkurrenter har KLP hatt en gjennomsnittlig vekst i forvaltningskapitalen, og gjorde det litt dårligere enn de nasjonale konkurrentene Storebrand og DNB i fjerde kvartal. KLP har imidlertid en høyere vekst i forvaltningskapitalen fra kunder utenfor konsernet enn de fleste av sine konkurrenter og har hatt den sterkeste veksten i forvaltningskapitalen hittil i år.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også