Det ble nettotegnet fond for 24,5 milliarder kroner i desember

Totalt i 2023 ble det nettotegnet verdipapirfond for 68 milliarder kroner, som er den tredje høyeste årlige nettotegningen Verdipapirfondenes Forening noen gang har registrert. 
GODT ÅR: Administrerende direktør i VFF, Bernt S. Zakariassen, mener det er riktig av norske fondssparere å fortsette sparingen tross høye renter og dyrtid.
GODT ÅR: Administrerende direktør i VFF, Bernt S. Zakariassen, mener det er riktig av norske fondssparere å fortsette sparingen tross høye renter og dyrtid.

– Til tross for høye renter, dyrtid og geopolitisk uro har norske fondssparerne, kanskje overraskende for mange, fortsatt sin sparing. Det ser jeg på som et uttrykk for at «bruksanvisningen for langsiktig sparing er lest og forstått», sier administrerende direktør i Verdipapirfondenes Forening (VFF), Bernt S. Zakariassen i en pressemelding. 

I desember alene ble det nettotegnet norske verdipapirfond for 24,5 milliarder kroner, mens den totale nettotegningen i 2023 var 68 milliarder kroner. 

VFF opplyser om at personkundene sto for 18,6 milliarder kroner av nettotegningen i 2023. Personkundene tegnet aksjefond for 8,5 milliarder, rentefond for 10,4 milliarder, og kombinasjonsfond for 0,4 milliarder i fjor. 

– I mange år har rentenivået vært så lavt at plasseringer i ulike typer rentefond ikke har vært så attraktivt for personkunder. Med stigende rentenivå ser vi at bildet har endret seg i 2023. Kortsiktig plassering i rentefond vil for mange være et godt alternativ til å ha pengene i banken, sier Zakariassen. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også