Nordea hever kursmålet på Storebrand-aksjen

Nordea-analytiker Ulrik Zürcher øker kursmålet på Storebrand-aksjen på grunn av høyere estimater for forvaltningskapitalen.
ANBEFALER: Nordea anbefaler kjøp av aksjer fra Storebrand. | Foto: Jens Dresling
ANBEFALER: Nordea anbefaler kjøp av aksjer fra Storebrand. | Foto: Jens Dresling

Zürcher peker i en analyse på at Storebrand har «en robust solvensmargin og et solid operasjonelt momentum», noe som forventes å muliggjøre en betydelig økning i kapitaldistribusjonen, i form av tilbakekjøp av aksjer og utbytter, de kommende årene, skriver Finansavisen. 

Videre mener Zürcher at avkastningen på egenkapitalen vil øke. Han ser også en mulighet for at momentumet i selskapets forvaltningskapital (AuM) stagnere, samtidig som driftskostnadene fortsetter å øke, noe som kan legge press på selskapets inntjening. Samtidig minner han om at selskapets solvensmargin er følsom for eksterne faktorer som eiendomsverdier og kredittspreader. Det er også en risiko for marginpress i forsikringssegmentet, noe som kan redusere både inntjeningen og utbetalingene.

Zürcher øker derimot justert resultat pr. aksje med fire prosent for 2024 og tre prosent for 2025. Den primære driveren for denne justeringen er den eksepsjonelle utviklingen i forvaltningskapitalen i fjerde kvartal 2023 og effekten at det. 

Analytikeren gjentar sin kjøpsanbefaling og øker kursmålet fra 102 til 104 kroner på grunn av høyere estimater for forvaltningskapitalen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også