DNB Kapitalforvaltning: Pengebingen krympet, men flere plasserte penger hos DNB i tredje kvartal

Nettotegninger fra både personkunder og institusjonelle investorer kompenserte for fall i forvaltningskapital hos DNB i tredje kvartal. 
Håkon Hansen leder Wealh Management-segmentet i DNB. | Foto: PR/DNB
Håkon Hansen leder Wealh Management-segmentet i DNB. | Foto: PR/DNB

DNB Asset Management opplevde sunne tilstrømninger fra kunder og fortsatte å øke sin markedsandel i markedet for norske personmarkedsfond i tredje kvartal, selv om forvaltningskapitalen hadde en liten nedgang. 

Netto salg beløp seg til imponerende 8,73 milliarder kroner i kvartalet. 2,8 milliarder kroner kom fra personskunder, og 5,9 milliarder kroner var institusjonelle innskudd.

Til tross for de solide innstrømningene falt forvaltningskapitalen med 0,1 prosent, eller 1 milliard kroner, til en total på 880 milliarder kroner. Nedgangen ble påvirket av nedgang i finansmarkedene og styrkingen av den norske kronen med 3,5 prosent mot euro i løpet av kvartalet.

Resultatet fra kapitalforvaltning i kvartalet beløp seg til 211 millioner kroner, noe som var litt bedre enn tidligere kvartaler og samme kvartal i 2022.

Så langt har bare tre av de store nordiske forvalterne rapportert tall for tredje kvartal, inkludert den nåværende rapporten fra DNB. Videre er DNB for øyeblikket den best ytende forvalteren når det gjelder både utvikling av forvaltningskapital og netto salg.

I tredje kvartal forbedret DNB sin posisjon i det norske personmarkedet for fond med 0,5 prosentpoeng da flere nordmenn investerte sparepengene sine i bankens aksjefond og balanserte fond. Samtidig mistet DNBs rentefond 0,9 prosentpoeng av markedet. 

Per slutten av september var DNBs andel av det norske fondsmarkedet 38,2 prosent.

Siden begynnelsen av året har DNB økt sin forvaltningskapital med 8,8 prosent, hovedsakelig drevet av personkunder, som har økt forvaltningskapitalen med 15,3 proset siden utgangen av 2022. Økningen har også blitt hjulpet av den svekkede norske kronen, som har svekket seg med 7 prosent mot euro i perioden.

DNBs forvaltningskapital er delt mellom 676 milliarder kroner fra institusjonelle kunder, 330 milliarder kroner fra DNB Livsforsikring og 204 milliarder kroner fra personkunder.

Artikkelen er skrevet av vårt søskenmedie AMWatch og er oversatt av Magnus Eidem.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også