Åpner global database for ekskluderte selskaper

En rekke ideelle organisasjoner har gått sammen om å lage en mest mulig komplett oversikt over selskaper som er ekskludert av investorer. 
Oljeselskaper er den mest ekskluderte kategorien av virksomheter på Financial Exclusions Tracker. | Foto: Illustrasjonsfoto Colourbox
Oljeselskaper er den mest ekskluderte kategorien av virksomheter på Financial Exclusions Tracker. | Foto: Illustrasjonsfoto Colourbox

En rekke ideelle organisasjoner (NGO) har gått sammen om å etablere Financial Exclusions Tracker, en database som samler informasjon om selskaper som står på ekskluderingslistene til investorer og banker verden rundt. 

Flesteparten av selskapene i databasen er ekskludert på grunn av tilknytning til fremstilling av eller distribusjon av fossilt brennstoff (40%), våpen (17%) eller tobakk (12%), skriver Banktrack i en pressemelding. 

«Dette offentlig tilgjengelige datasettet er det første av sitt slag. Det har som formål å opplyse investorer og banker, samfunnet og media om hvillke virksomheter som er svartelistet av investorer. Basen inneholder 4532 oppføringer om virksomheter som har blitt ekskludert av 87 finansinstitusjoner i 16 land», skriver Banktrack i meldingen. 

Koalisjonen av NGO-er som står bak databasen håper oversikten kan bidra til å legge større press på de virksomhetene som i størst grad påvirker bærekraftig utvikling negativt. 

Initiativtakerne bak Financial Exclusions Tracker er BankTrack, Both ENDS, Fair Finance International, Forests & Finance, Health Funds for a Smokefree Netherlands, Milieudefensie (Friends of the Earth Netherlands), PAX, Profundo Research Foundation, Rainforest Action Network og Environmental Paper Network.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også