NHH øker forskningen på norsk kapitalforvaltning gjennom gaveprofessorat

Argentum har gitt NHH et gaveprofessorat for å øke kunnskapen om norsk kapitalforvaltning. 
Professor Trond M. Døskeland ved NHH. | Foto: Helge Skodvin
Professor Trond M. Døskeland ved NHH. | Foto: Helge Skodvin

Professor Trond M. Døskeland skal gjennom et gaveprofessorat gitt av Argentum styrke innsikten i norsk kapitalforvaltning på Norges Handelshøyskole (NHH).

– Jeg ser frem til å være med på å skape økt innsikt og kunnskap om kapitalforvaltning i Norge. Dette skal skje gjennom flere aktiviteter, som finansiering av postdoktorstillinger, bistillinger, nytt kurs på NHH og ikke minst seminarer, sier Døskeland i en pressmelding.

Målet er å få mer uavhengig forskning til kunnskap om kapitalmarkedet for unoterte selskaper og ulike fagområder som er viktige for fondsforvaltningsbransjen. 

– Gaveprofessoratet er ikke bare en investering i forskning, men også en investering i fremtiden for kapitalforvaltning i Norge. Vi ser frem til å følge NHH sitt arbeid, og for å lære mer om uutforskede områder av kapitalmarkedet, særlig for unoterte selskaper. Ved å støtte fri og uavhengig forskning, har vi en unik mulighet til å bidra til å forme en mer robust og bærekraftig fondsforvaltningsbransje, sier Espen Langeland, administrerende direktør i Argentum.

Argentum vil yte økonomisk støtte med inntil 1,5 millioner kroner per år til gaveprofessoratet i en femårsperiode.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også