Aeternum: Mister 63 prosent av forvaltningskapitalen

Årsaken er at millardær John Fredrikson trekker seg ut av selskapet. 
John Fredriksen tar ut pengene sine fra Aeterum Capital. | Foto: Ints Kalnins/reuters/ritzau Scanpix
John Fredriksen tar ut pengene sine fra Aeterum Capital. | Foto: Ints Kalnins/reuters/ritzau Scanpix

Forvaltningsselskapet Aeternum Capital ble startet opp i 2020 av Vegard Søraunet, som har bakgrunn som forvalter i Odin-systemet. John Fredriksen var tidlig ute og investerte flere millioner, skriver Finansavisen.

Selskapet hadde god avkastning i 2020, men i 2022 falt fondet med 38 prosent. I slutten av mai snudde imidlertid pilene igjen, og fondet gikk opp 17,5 prosent. 

Likevel har WQZ Investments Group LTD, som er heleid av Fredriksen-familien, sendt en «innløsningsforespørsel for 100 prosent av sine Founder class-aksjer i fondet med virkning fra 30.september 2023,» står det i et brev Aeternum sendte til sine investorer denne uken. Ettersom WQZ eier 62,6 prosent av fondet, blir dette dramatisk for Aeternum.

Innløsningen vil skje i henhold til fondets regler. Aeternum forventer at den første eiendelen overføres til Fredriksen i løpet av desember 2023. 

Aeterum Capital skal fortsette forvaltningen med de resterende investorene. Blant disse er Egil Stenshagen, Jan Petter Collier, svenske Bergendahl & Son, Klaveness-familien og Heje-familien.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også